Har noen sett bussen i Skoger ?

Med dagens kollektivtilbud i Skoger er det ikke praktisk mulig å klare seg med en bil, skriver Knut Anders Berg i dette innlegget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Hvordan skal vi som bor i utkanten av byen kunne reise mer miljøvennlige?
Jeg er så heldig at jeg bare bor 50 meter fra bussholdeplassen. Dette bør legge til rette for hyppig bruk av buss. Men hva hjelper dette når bussen går så sjelden. Skoger er et flott sted å bo, men det hadde vært deilig om vi kunne klart oss med en bil pr familie. Med dagens kollektivtilbud i Skoger er det ikke praktisk mulig å klare seg med en bil. Et par ganger i måneden reiser jeg på møte i Oslo. Det hadde vært fint om jeg kunne ta bussen inn til sentrum -og så ta toget til Oslo. Men hvis jeg tar bussen bruker jeg en til to timer ekstra i reisetid. Løsningen blir dessverre å ta bilen!

Feil fokus fra SV og Arbeiderpartiet
I valgkampen lanserte SV og Arbeiderpartiet gratis ringbuss i Drammen. Hyggelig valgflesk, men det er i utkanten av byen vi trenger mer midler til kollektivtransporten. Vi har ikke et annet miljøvennlig valg enn bussen når vi skal til sentrum, mens de som bor i sentrum både kan gå og sykle.

Venstre i lederstolen gir økte bevilgninger til kollektivtransporten
Klimaforliket mellom regjeringen, Venstre, Høyre og KrF ga blant annet 100 % økning i tilskuddet til kollektivtrafikken i storbyene. Tilskuddet øker dermed totalt fra 162 mill i 2008 til 320 mill i 2009. Kravet for å få tilskudd er at Drammen legger til rette for en mer miljøvennlig kollektivtransport. Her vil Drammens satsning på et bilfritt Strømsø torg og bybru i tillegg til hyppigere bussavganger fra bydelene inn til sentrum hjelpe til med å skaffe økte tilskudd. Venstre sentralt har gjennom sitt forslag til statsbudsjett spesifikt invitert Drammen til å søke om disse midlene. Dette vil legge til rette for bedre kollektivtilbud i Skoger og de andre bydelene.

Fylkeskommunen bestemmer!
Fylkeskommunen bestemmer rammene til kollektivtilbudet i Drammen. Buskerud Venstre vedtok imidlertid følgende ved helgens årsmøte: Venstre krever at byene må få påvirke mer av eget kollektivtilbud. Dette sammen med hyppigere avganger og mer brukervennlige rutetider, og lavere billettpriser.

Kanskje ser vi mer til bussen i Skoger neste år.

Knut Anders Berg

Foto: Claus Haals

Knut Anders Berg

Leder
Drammen Venstre
Tlf 93444069

Innlegget er publisert i Konnerudposten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**