Drammen Venstre er positiv til invitasjonen rundt samarbeid om fremtidens byer

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim har i dag invitert de 12 største byene til å delta i programmet “Framtidens byer”. Målet er å redusere de lokale klimagassutslippene og forbedre bymiljøet. Drammen Venstre stiller seg positive til invitasjonen, og vil jobbe for at Drammen skal bli en pådriver for redusert klimagassutslipp inn i dette samarbeidet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Invitasjonen har gått til Oslo, Bærum, Drammen, Sarpsborg, Fredrikstad, Porsgrunn, Skien, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. For å redusere utslippene fra transport, må hele byregionen ses under ett. Berørte fylkeskommuner er derfor også oppfordret til å delta i samarbeidet.

Venstre krever at Drammen sier ja til å bli med på “Fremtidens by”-invitasjonen så snart det lar seg gjøre.

– Dette er et veldig positivt tiltak fra miljøministeren og et tiltak som Drammen bør omfavne med alle hender. Drammen er etter at Venstre fikk flertall for dette i budsjettet i gang med å lage en ny miljø- og klimaplan for Drammen. Flere andre tiltak ble også vedtatt i budsjettet etter forslag fra Venstre og de andre sentrumspartiene, f.eks. opprettelsen av et ENØK-fond, Lokal Agenda 21 tiltak og en miljødirektørfunksjon. En slik drahjelp og samarbeid vil være veldig positivt for Drammen og flertallspartienes mål om at Drammen skal bli Norges miljøhovedstad, sier gruppeleder for Venstre Asgeir Osnes.

Venstre regner med at Ordføreren svarer ja takk med det samme, på bakrunn av flertallspartienes budsjettvedtak i fjor. Hvis ikke må denne saken opp i førstkommende bystyremøte. Der vil miljøpartiet Venstre selvsagt støtte et forlag om å si ja takk til denne invitasjonen!

Les pressemeldingen fra Miljøverndepartementet her og invitasjonsbrevet til de 12 bykommunene her.

Les oppslaget Krever utslippsreduksjon i DT.

Vi har også store forventninger til aktiv deltagelse fra Buskerud fylkeskommune inn i dette positive initiativet, sier Asgeir Osnes.

Asgeir Osnes

Foto: Claus Haals

Asgeir Osnes
Gruppeleder Drammen Venstre
Nestleder komite for byutvikling og kultur
93 42 92 92

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**