Årsmøte i Nordland Venstre avholdt

Årsmøtet i Nordland Venstre ble avholdt 02.-03. februar i Bodø. Alstahaug Venstre fikk inn Arne Langset fra Nesna som nestleder.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Nordland Venstres miljøpris til Vegaøyan verdensarvområde”

Tradisjonen tro ble det under årsmøtet delt ut Nordland Venstres miljøpris. Prisen ble delt ut til stiftelsen Vegaøyan verdensarvområde, og det var Rita Johansen som mottok prisen på vegne av stiftelsen.

Vegaøyan verdensarvområde koordinerer arbeidet med verdensarvområdet. Stiftelsen er etablert av Vega kommune. Arbeidet med verdensarv er styrket etter at Miljøverndepartementet bevilget 7,6 millioner kroner på statsbudsjettet for 2008 til de to nyeste norske verdensarvområdene, Vegaøyan og Vestnorsk Fjordlandskap.

Valg av nytt styre i Nordland Venstre

I valgkommiteens innstilling til nytt styre for Nordland Venstre ble det ikke funnet plass til noen venstrerepresentanter fra ytre- og søndre Helgeland. Dette mente Alstahaug Venstres representant var uheldig. Spesielt med tanke på den spennende og utfordrende tiden Helgelansregionen nå er i. Forslag på Arne Langseth som leder ble derfor satt fram. Forslaget ble imidlertid trukket da det ble satt fram nytt forslag fra representant May Walle. Walle kom med forslag om å utvide styret med en representant slik at Nordland Venstre kunne velge 2 nestledere, og at Arne Langset da skulle gå inn som 1.nestleder.

Alstahaug Venstre er meget fornøyd med det styret som ble valgt på årsmøtet, og vi tror dette styret vil være med på å ta Venstre ennå et skritt fram her på Helgeland.

Politiske uttalelser

I alt 32 politiske uttalelser ble fremmet til årsmøtet.

Alstahaug Venstre kom med forslag til en politisk uttalelse om å stille krav til responstid ved utrykninger ved behov for bistand fra politi. Uttalelsen fra Alastahaug Venstre ble vedtatt uten endringer av årsmøtet.

Uttalelsen angående Høgskolen i Nesna ble, sammens med noen andre lignende uttalelser, satt sammen til en ny uttalelse. Denne uttalelsen er å finne på Nordland Venstre sin hovedside.

Uttalelsen angående tannhelsetjenesten ble valgt trukket fra årsmøtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**