100 dager etter valget – fortsatt godt samarbeid

Flertallet i Akershus fylkesting, FrP, Høyre, KrF og Venstre, er godt i gang med å gjennomføre samarbeidsavtalen partiene inngikk etter valget. På sentrale punkter innen skole, folkehelse, samferdsel og miljø er viktige tiltak igangsatt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Her er noe av det vi har fått til så langt:

Skole

Skole og folkehelse:
For å få mer kunnskap i skolen og øke elevenes læringsutbytte, er det i økonomiplanperioden satt av tilsammen 35 mill kroner til kompetanseheving for lærere. Arbeidet med helhetlig kompetanseplan for lærerne på skolene er i gang.
For å bidra til høyere lærertetthet er det bevilget tilsammen 40 mill kroner i økonomiplanperioden til høyere klassetall.
Rådgivningstjenesten styrkes ved å utplassere rådgivere fra videregående nivå på ungdomsskoler i utvalgte kommuner.
Det innføres bærbare PC til elevene fra førstkommende skoleår av.
Som et tiltak for bedre folkehelse er det satt av 40 mill kroner over en fireårsperiode til skolehelsetjenesten.
Det er tatt initiativ til en konferanse og dialog med kommunene for å redusere kriminalitet og rus blant unge i Oslo og Akershus.

 Inge Solli (V), varaordfører i Akershus.

Inge Solli (V), varaordfører i Akershus.

Samferdsel og miljø:
Kollektivtilbudet er bedret gjennom at prisen på ungdomskortet settes ytterligere ned fra 1. mars. 100 mill kroner overføres til Ruter AS for å gi et bedre kollektivtilbud og antall takstsoner reduseres fra 90 til 20.
Vedlikeholdet av fylkesveiene er vesentlig forbedret i økonomiplanperioden, totalt er det avsatt 140 mill kroner til dette formålet.
Samarbeidsavtalen har ambisiøse klimamålsetninger for Akershus. Det er igangsatt et arbeid for å få flere innfartsparkeringsplasser i fylket, og arbeidet med en klimaplan er finansiert og påbegynt. Det er fattet vedtak i fylkestinget om at bussene i det nye kollektivselskapet skal ha strenge utslippskrav og det arbeides fortløpende med å få bussene over på klimanøytralt drivstoff.
Akershus Energis aktive engasjenent innen alternativ energi, utbygging av fjernvarme (bioenergi) og reduksjon av klimagassutslipp blir videreført.

Nils Aage Jegstad (fylkesordfører -H), Inge Hallgeir Solli (V), Vibeke Limi (FrP)
Anette M. Solli (H), Lars Birger Salvesen (KrF)

Du kan lese mer om hva vi har gjort i dette bakgrunnsdokumentet (Word-dokument).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**