Ønsker et bedre kollektivtilbud for pendlere

Borghild Tenden (V) stiller følgende spørsmål i Stortinget: Hva vil Samferdselsministeren gjøre for at dagpendlere med tog fra Jessheim og Ullensaker i Akershus får et bedre kollektivtilbud enn det som er tilfellet i dag?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Mange pendlere er frustrerte over kollektivtilbudet.

Mange pendlere er frustrerte over kollektivtilbudet.

Frustrasjon over kollektivtilbudet
Ullensaker kommune og Jessheim kommune er pr i dag to av de største vekstkommunene i Akershus fylke. Kollektivtilbudet har imidlertid ikke økt i takt med denne veksten. I frustrasjon over dette har en kvinne fra Jessheim samlet over 400 underskrifter med krav om et bedre kollektivtilbud for dagpendlere inn til Oslo. Jeg møtte henne og en annen dagpendler/småbarnsfar mandag den 28. januar, og jeg fikk stor forståelse for deres situasjon og frustrasjon.

Kollektivsatsing er viktig for miljøet
Det er mange beboere fra Akershus som ønsker å reise kollektivt. Mange setter ord på at dette kan være deres bidra til et renere og bedre miljø, og med den fokus på klimautfordringene som vi har i dag burde vi politikere ønsket dette velkommen. Det miljøvennlige og kollektivvillige dagpendlere imidlertid møter er mange feil og mangler innenfor jernbanesektoren, men også altfor sjeldne togavganger til og med i rushtiden.

 Borghild Tenden (V) tar opp spørsmålet i Stortinget.

Borghild Tenden (V) tar opp spørsmålet i Stortinget.

Ønsker flere avganger
Toget fra Jessheim og inn til Oslo går kun en gang i timen. Dette er ikke godt nok for dagpendlere, og ekstra ille har det vært den siste tiden da flere avganger har blitt kansellert.Dette skaper store frustrasjoner og stress i hverdagen for blant annet barnefamilier som kanskje mer enn mange andre er avhengig av at logistikken er på plass.

Borghild Tenden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**