Liv i sentrum

Birger Grunde Simonsen spør i et innlegg om hvilke planer jeg har for det gamle sentrum som kan matche plassering av et nytt bibliotek der. Jeg svarer med noen saker Venstre (og flere andre partier!) går inn for — og noen er vi allerede i gang med gjennomføringen av:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


* Kjøpe Fagskolen og ta den i bruk til ungdoms- og kulturformål og offentlige tjenester. Vedtatt i budsjett, oppfølging er i gang.
* Selge barneskoletomta for boligbygging (det kan brukes klausul om bevaring av spesielle bygg eller unnta dem fra salget). Ikke noe skaper mer liv i sentrum enn mennesker som bor der!
* Bidra til at NAV og Vinmonopolet blir i det gamle sentrum (som Adressa har vist, har ikke dette akkurat vært selvsagt).
* Legge til rette for et levende og bilfritt torg.
* Komme i gang med parkering i fjell (med utganger til gamle sentrum) og sette av midler til sentrumsutvikling (vedtatt i budsjett).
* Revitalisere Kulturhuset.

Samlet vil dette gi langt større effekt for gamle sentrum enn plassering av et bibliotek . Hverdagen for de fleste bibliotek, nye som gamle, er at de må kjempe om sine brukere. Derfor bør vårt nye få en sentral plassering. På rutebilstasjonen vil et moderne bibliotek dessuten skape en forbindelse mellom Odden og det gamle sentrum, som et attraktivt samlingssted midt i mellom, med gangtrafikk til og fra begge sider.

Hans Antonsen (V)
Ordfører

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**