Venstre vil ha papirfritt fylkesting

Fylkestingsrepresentanten Marianne Sigurdson Lyngvi (Venstre) følger opp saken om papirløse sakspapirer på nettet i fylkesutvalgsmøte i morgen tirsdag den 29.01.08.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Marianne Sigurdson Lyngvi

Foto: Venstre

Venstres Marianne Sigurdson Lyngvi fikk i fylkestinget rett før jul enstemmig støtte for et oversendelsesforsalg hvor hun ba fylkesrådmannen om å

1) legge til rette for at de fylkespolitikerne som ønsker det kan få sakspapirene med vedlegg på nett.

2) oppgradere trådløst nett i fylkestingssalen og møterom.

I morgen tirsdag den 29.01 kommer saken til behandling i fylkesutvalget.

I fylkestinget argumenterte Lyngvi for saken:

Etter to møter i fylkestinget er opplevelsen av at PC og internett nesten er totalt fraværende for fylkespolitikerne. Opplevelsen av sakspapirene er MYE papir og mye distribusjon. Det er ønskelig å få tilgang til sakspapirene på internett. Dette vil styrke miljøet ved å redusere papir og distribusjon av disse. I tillegg vil det å ha sakspapirene på nett bygge opp om et E-demokrati hvor også andre interesserte får tilgang til sakspapirene. Samfunnet har gjennomgått en enorm teknologisk utvikling de siste 20 årene. Folk bruker internett som informasjons kanaler og arbeidsverktøy og vi må ta hensyn til dette.

– Et Aust- Agder som jobber for å få et omdømme hvor Aust- Agder skal fremstå som fremtidsrettet og moderne, tjener lite på å distribuere sakspapirene til fylkestinget og fylkesutvalget bare på papir. Nettet må også brukes, sier Venstres Marianne S. Lyngvi, som møter i fylkesutvalget 29. januar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**