Bevæpnede lokførere?

Stortingsrepresentant Andre N. Skjelstad finner det ikke holdbart at våpen ombord i tog ikke skal ha sluttstykke. -Et våpen uten sluttstykke er et utbrukeling våpen, sier Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

-Skal en ordning med våpen ombord i tog ha en hensikt, må våpen med sluttstykke være med på toget, forsvarlig sikret, slik at lokføreren kan avlive påkjørte dyr så raskt som mulig. Dette er viktig for å forhindre at dyrene skal lide for mye.

I alle år har lokførerne i NSB båret våpen ombord i togene. Våpnene ble brukt til å avlive dyr som lå hardt kvestet i skinnegangen. For noen år siden fant ledelsen i NSB ut at dette ikke lenger skulle gjelde. Nå er en ny ordning på plass hvor våpen er i avlåste skap i toget, men uten sluttstykke og ammunisjon. Det er ingen pålegg om at lokførerne skal ha med ammunisjon og sluttstykke.

-Det er bra at det er innført en ordning med våpen ombord i togene. Det er likevel ikke holdbart at sluttstykker til disse våpnene bare hentes ut av lokførerne dersom de selv ønsker det, avslutter Andre N. Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**