Vil ha svar fra enhetsleder

Venstres Einar Vandvik krever at rådet for funksjonshemmede får uttale seg i Børøya-saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Einar Vandvik

Foto: Levanger kommune

I et brev til enhetsleder for Plan og byggesak påpeker Vandvik at kommunalt råd for funksjonshemmede ikke har uttalt seg til reguleringsplanen for Børøya. Da jeg gikk gjennom saksdokumentene og ikke fant uttalelse fra dette kommunale rådet, var min første tanke å kontakte lederen for dette rådet, Steinar Mikalsen. Han kjente ikke til at rådet hadde uttalt seg, men henviste meg vider til sekretæren Bente Anita Elden. Heller ikke her fikk jeg bekreftet at rådet hadde gitt uttalelse, forteller Vandvik.

For meg som politiker er det viktig å vite deres syn på blant annet fremkommelighet for rullestolbrukere. Samtidig vil jeg peke på at i Kommunestyret den 13.6.07 vedtok å endre administrasjonens forslag for å lette tilgangen for allmennheten og dermed også for bevegelseshemmede. Argumentene mot denne løsningen vart at veien oppgjennom eplehagen og ned til friområdet var tilfredsstillende for bevegelseshemmede. Også denne endringen var det viktig for meg å høre Kommunalt råd for funksjonshemmedes syn på.

Jeg oppfatter min politikerrolle som ombudsperson for alle innbyggerne – og kanskje spesielt for de som har spesielle behov. For meg er det viktig at alle offentlige tilbud – dette omfatter også kommunale friområder — legges til rette for alle mennesker – bevegelseshemmede inkludert. Fungerer tilbudet for bevegelseshemmede, fungerer det også for oss andre, sier Vandvik.

Når uttalelse fra Kommunalt råd for funksjonshemmede manglet tillot jeg meg — og kommer til å tillate meg — å etterspørre dette i saker hvor dette er aktuelt. Uttalelser fra kommunale råd og andre viktige rådsorganer som ivaretar flere innbyggeres interesser, må innhentes før saken behandles politisk. Det er mitt syn at uten disse uttalelser er ikke saken godt nok opplyst og da må dette spesielt begrunnes, avslutter Einar Vandvik i Levanger Vens

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**