Kvinner i bystyret!

Dega Abdi Aman og Anne Solsvik møtte for Venstre i bystyret den 24. Januar. Det var mange forskjellige saker på dagsorden som engasjerte. Det som skapte mest temperatur var høringen om å endre Kristendom, Religion og Livssyn faget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Dega Abdi Aman

Foto: Jan Kløvstad

Anne Solsvik 4

Foto: Åsmund Aqissiaq Kløvstad

Dega Abdi Aman og Anne Solsvik møtte for Venstre i bystyret den 24. Januar. Det var mange forskjellige saker på dagsorden som engasjerte. Arendal kommune legger opp til å utvide tjenestelevering til eldre og andre som trenger dette. Hvis du trenger for eksempel følge til apoteket eller snøskuffing kan Arendal kommune snart tilby det. Dette er veldig i tråd med Venstres ønsker om at eldre kan få vaktmester-tjenester levert på døra. Strandsone og omsorgsplan var andre aktuelle saker som var oppe.

Det som skapte mest temperatur var høringen om å endre Kristendom, Religion og Livssyn faget til et fag som ikke favoriserer kristendommen. Det nye faget skal hete Religion, Livssyn og Etikk. Dega hadde under denne debatten sin første tur på talerstolen. Hun tok opp betydningen av at det nye faget ikke fjerner noen av barna fra klasserommet. Dagens ordning fører til at noen søker fritak og blir en gruppe på utsiden av fellesskapet i klasserommet. Hun understreket betydningen av at vi som voksenpersoner må bygge ned barrierer slik at barn kan vokse opp i et samfunn med toleranse.
Anne tok opp betydningen av å ha respekt for menneskerettighetene. Menneskerettighetene er like om man bor i Arendal i Norge eller på den andre siden av kloden. Vi må respektere de i det norske samfunnet for å kunne stille krav om at andre skal gjøre det. Vi må som politikere ta ansvar for hvordan fremtidens samfunn skal være. Vi kan ikke alltid se tilbake på hvordan det alltid ha vært. Det er vårt ansvar å sikre en skole for alle elever i Norge og ikke bare for noen.

Anne Solsvik

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**