Haugesund først, så resten av Norge!

Ting kan tyde på at Haugesund er trendsettende for resten av landet. I alle fall hva gjelder oppslutning om Venstre. Ved valget i fjor høst fikk Venstre i Haugesund 9,1% og ble i Rogaland bare slått av Stavanger med 9,3%. På dagens meningsmåling offentliggjort i NRK får Venstre 9,5% på landsplan.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Tore Nilsen

Foto: Iren Frøiland

— Da er det fristende å si “Velkommen etter!”, sier leder i Haugesund Venstre, Tore Nilsen. Han gleder seg over den gode målingen og viser til at Venstre har holdt seg stabilt over 6% i gjennomsnitt etter valget. Det er et løft på omlag 1% fra gjennomsnittet i 2006.

Samtidig har Venstre hatt enkeltmålinger f.eks. i Oslo som viser et stadig sterkere Venstre på rundt eller over 10%. Nå får vi altså en måling som nærmer seg 10% grensen også på landsplan. Det er oppmuntrende og inspirerende.

— Vi har et bedre utgangspunkt enn på lenge i forhold til å vise god liberal Venstrepolitikk, sier Tore Nilsen, som også er organisatorisk nestleder i Rogaland Venstre. Han viser til at partiet i Rogaland er representert på Stortinget, har økt sin representasjon i fylkestinget og hatt en god vekst i antallet kommunestyrerepresentanter.

— Det er ennå en stund til Stortingsvalget, sier Tore Nilsen, — men resultater som dette er med på å gi giv og glød til arbeidet. I Haugesund har vi særlig grunn til å være fornøyde. Vi har god kontakt med vår stortingsrepresentant Gunnar Kvassheim, vår egen Edel Mikkelsen sitter som første vara i fylkestingsgruppa og er medlem av Regionalutvalget, og nå får vi to representanter i fylkesstyret om valgkomiteens forslag går gjennom.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**