Næring må komme først på havna

I et leserinnlegg tar Karl M. Buchholdt til orde for at næringsinteressene må komme først på havna.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Omsider har Levanger kommune kommet med en skisse til reguleringsplan for Levanger havn. I dag er havna regulert til et rent næringsområde. Fellesnevneren for mange av bedriftene på havna er at de er kompetansebaserte og har høyt kvalifisert arbeidskraft.

Kommunen har i dag ingen andre aktuelle områder som sikrer slik virksomhet rammevilkår for fortsatt drift, utvidelsesmuligheter og rom for nyetableringer i nærheten av sentrum. Tilgjengelige næringsområder ligger enten langt unna (Åsen og Ytterøy), disponeres til detaljhandel (Moan) eller er relatert til tyngre industrigrener (Heir og Gråmyra). Rinnleiret er et alternativ for noen, men heller ikke det ligger i sentrum.

Hvis vi primært disponerer havneområdet til boligformål(noe det primært vil bli når det er snakk om utbygging av 2000 boenheter) vil det kunne komme i konflikt med den virksomhet som allerede er etablert der, forhindre vekst og i verste fall føre til at etablerte bedrifter flytter ut av kommunen.

Venstre vil:
– Prioritere havneområdet for næringsformål for etablerte bedrifter og for å tiltrekke nye kompetansebaserte virksomheter som ønsker tilhold sentralt i Levanger.
– At boligbygging på havna kun skal kunne gjøres i tilfeller hvor det ikke kommer i konflikt med allerede eksisterende eller fremtidig næring, og er nødvendig for å realisere nye næringsarealer.
– At Levanger kommune skal utvikle et godt virkemiddelapparat, blant annet ved å legge forholdene til rette for å utvide eksisterende bedrifter og å tiltrekke nye på områder hvor vi allerede er sterke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**