Årsmelding Andøy Venstre

Årsmøte 20. januar

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


STYRET HAR SIDEN FORRIGE ÅRSMØTE BESTÅTT AV:

Leder: Harald Fodstad
Nestleder: Ole Petter Bergland
Kasserer: Jørn Lauritsen
Styremedlem: Solveig L Solvang
Styremedlem: Siri Henriksen
Andøy unge Venstre: Kristian K Sørensen

Vara:
1. Grethe Stave
2. Arne M. Ellingsen
3. Elin Wiik
4. Andøy unge Venstre

Revisor:
Karl Rasmus Dahle og Elin Aronsen

Valgkomité:
Elin Wiik og Arne M Ellingsen

Årsmøtet valgte styret som nominasjonskomité til det kommende kommunevalget.

Nominasjonskomiteen nedla et betydelig arbeid med å sette sammen en god liste til kommune- valget, samt utarbeide forslag til partiprogram for perioden 2008-2011, programmet vi gikk til valg på sist høst. På et partimøte på forsommeren i 2007 ble programmet utformet. Deretter gikk det i trykken etter en spesiell fotoseanse i Børra. Vi høstet mange lovord for innhold og layout.

Under valgkampen var vi som vanlig aktive i pressen (leserinnlegg og Venstre-annonser) og deltok på stand på Andenes torg tre påfølgende lørdager. Det er uvisst hvor stor betydning dette har, men vi er med på å sette farge på gatebildet. Det blir nok lagt merke til hvem som IKKE er der! Venstre deltok også med stand på åpen gård arrangement i regi av Andøy bondelag. Resultatet ved valget ble en svak tilbakegang for oss. Skuffende må vi tilstå, men vi hadde i hvert fall mot til å stå frem med våre klare standpunkt. Et av disse var eiendomsskatten, som selvsagt ikke var en god valgkampsak og som kanskje burde vært utelatt for å få flere stemmer. Men vi foreslår eiendoms- skatt for å få kommunen til å overleve. Inntektene vil sikre oss mot å kutte helt nødvendige tjenester. De partier som ikke går inn for eiendomsskatt må kutte 5-6 millioner mer.

Politisk har vi i perioden markert oss som mer fristilte i forhold til våre samarbeidspartnere, enn tidligere. På den måten er vi det sentrumspartiet som klarest har vært nettopp i sentrum. I mange saker har dette resultert i at vi har stemt mot de borgerlige, ofte sammen med Ap og SV. Noen har sikkert irritert seg over dette. Styret mener vi hører hjemme i sentrum, uten klare preferanser hverken til høyre eller til venstre.

Etter valget ble Yngve Isaksen Wiik vår representant i kommunestyret. Vi fikk i tillegg ett medlem i utvalgene (May Johannessen i plan/utvikling). Yngve ble vara i formannskapet til en liste på 3. Når det gjelder medlemmer i andre råd og utvalg fikk vi godt betalt. Yngve har allerede fått sin ilddåp i kommunestyret, der han holdt en meget god budsjettale som mange kommenterte.

Vi har i løpet av året fått oppdatert og modernisert vår hjemmeside. Stor takk til Siri for denne jobben. Se www.venstre.no/nordland/andoy

I løpet av vår serie med møter under programarbeidet ble det bestemt at medlemsmassen skal trekkes aktivt med i partiarbeidet generelt. Mange blir kun spurt om å stå på lista hvert 4. år, uten å høre mer fra partiet. Årsmøtet denne gangen må ses på som et første skritt for å inkludere flere Venstrefolk i dette. Derfor er alle som prisverdig nok sa seg villig til å stå på lista invitert spesielt til dette årsmøtet. Ramma rundt møtet er da også ganske annerledes enn vanlig, og gir forhåpentlig mersmak til å være med videre utover det å figurere på lista.

Det er i løpet av året som har gått blitt avholdt 3 medlemsmøter og 6 styremøter.

for styret i Andøy Venstre,
Harald Fodstad, leder

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**