Venstre krever større innsats for å hindre flere unge uføre

– Nå må regjeringen få øynene opp og legge forholdene til rette for at skolesliterne skal fullføre skolen og komme seg i jobb, sier Venstres sosialpolitiske talsmann Andrè N. Skjelstad. I løpet av 2007 steg antall uføre under 30 år, med 6,7 %, og stadig flere av de er unge menn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

Mer praktisk læring
Venstre er bekymret over denne utviklingen, og mener dette er et område hvor man bør sette inn andre tiltak, for å hindre den negative utviklingen.

– I forrige generasjon var det mulig for dem som var skoleleie å ta seg en tur til sjøs, eller gå i lære i andre praktiske yrker. I dag skal alle gjennom den samme teorimølla, og det er svært ødeleggende for dem som er mer praktisk anlagt, påpeker Skjelstad.

– Dette svekker motivasjonen for å gå på skolen for mange. En del går rett inn i en passiv tilværelse som stønadsmottager. Vi trenger et systemskifte, med vekt på fleksibel og praktisk opplæring for teorisvake elever, sier Skjelstad.

Alternative læringsarenaer
– Forsøksprosjektet med praksisbrev og andre alternative læringsarenaer som er mer prosjektorientert, men som ikke fjerner eleven vekk fra skolen kan for veldig mange være løsningen. Vi må jobbe for at flere slike prosjekter ser dagens lys, avslutter Venstres Andrè N. Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**