Planutvalget: Nei til hotell i høyhus i sentrum

Planutvalget behandlet i dag planene for et hotell i sentrum som etter utbyggernes ønske ville raget 32 meter over gateplan. Mot en stemme gikk utvalget inn for administrasjonens forslag, noe som innebærer at utbyggerne ikke får bygge mer enn 15 meter over gateplan.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Smau

Foto: Tore Nilsen

Ved førstegangsbehandling var det kun Venstre som klart avviste et høyhus i dette området. Flertallet i planutvalget åpnet for en mulighet for dispensasjon, men et overveldende flertall gikk i mot slik dispensasjon da saken ble behandlet i planutvalget i dag.

Fra Venstres side ble det argumentert med at sentrumsplanen setter grenser for hvilke byggehøyder man ønsker i dette området. Dersom man ser at det kan være ønskelig med en større utnyttelsesgrad av sentrale tomter må det derfor først komme en endring i sentrumsplanen før man gir tillatelse til høyhus i sentrum.

Dette sluttet de fleste i utvalget seg til. Det ble også gitt uttrykk for bekymringer omkring trafikksituasjonen rundt bygget.

Ellers gikk planutvalget inn for å legge reguleringsforslaget for Hemmingstad gård ut til høring. Søknad om dispensasjon for kravet om universell utforming for pub i Haraldsgata 166, Rabinowitz AS, ble ikke imøtekommet.

Fra Venstres side ble det uttrykt glede over planene for området ved den gamle brannstasjonen i sentrum. Gjennom en kombinasjon av restaurering og nybygg vil dette området framstå som et attraktivt og spennende område med plass for både næringsvirksomhet og boliger. Planene viser svært godt hva som er mulig å gå til ved bruk av eksisterende bygningsmasse og ved å ta hensyn til de miljøkvaliteter som finnes pr. i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**