Frogn Venstres Årsmøte

Frogn Venstre har avholdt årsmøte og valgt ny ledelse. Erik Lundeby er ny leder og Line Stokholm er valgt til ny nestleder. Veteranene Jorunn Holter og Greta Gilboe er fortsatt med i styret, mens Nicolay Corneliussen er nytt styremedlem.
Varaordfører Anniken er for tiden fungerende leder i Akeshus Venstre og ønsket å fratre som lokallagsleder for å få mer tid til varaordførervervet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Laget har hatt vekst i medlemstallet siste år, og sammen med brakvalget i høst, med 16,8 % av stemmene og 5 representanter i kommunestyret, samt varaordfører Anniken Holtnæs, var det mye å feire. Frogn har siden 1980-tallet fremstått som et flaggskip for Venstre i Akershus, og med den foryngelse som er skjedd i kommunestyregruppa og i lagsledelsen, ble det uttrykt stor arbeidsvilje og fremtidstro på årsmøtet. Blandingen av erfarne politikere og nye, energiske mennesker med sterk faglig tyngde på en rekke områder gir medlemmene tro på fortsatt fremgang og innflytelse i kommunepolitikken.

De nye i Frogn Venstres ledelse er alle svært opptatte i arbeidslivet; Erik Lundeby har doktorgrad i filosofi og er etikkansvarlig i NHO, Line Stokholm er sivilarkitekt fra NTNU og driver eget arkitektfirma, og Nicolay Corneliussen er salgsdirektør i Kunnskapsforlaget, men alle er engasjert i utviklingen av eget miljø.

Saker som var fremme på årsmøtet bar preg av miljøengasjementet; det ble vedtatt å sende en interpellasjon til kommunestyret om få laget reguleringsplan for utretting av riksvei 152, samt anlegg av gang- og sykkelsti, i Trolldalen og anmodning om fremlegg av et diskusjonsgrunnlag for drøfting av eventuelt å forskuttere slikt anlegg. Årsmøtet var enig om at denne saken bør skyves frem for prioritering.

Venstreårsmøtet var enig om å fortsette den restriktive linjen mot dispensasjoner fra 100-metersgrensen i strandsonen, men størst var engasjementet i forbindelse med utbyggingen av Sogsti skole, hvor forbitrelsen var sterk over det forrige kommunestyrets opplegg for salg av skolen til høyest mulig pris, som Venstre stemte imot. Resultatet av denne ensidige vektleggingen av kortsiktig gevinst viser seg i form av en mastodont av et boligprosjekt. Høyre prøver å vri seg unna ved å legge hindringer i veien for en utbygger som har kjøpt i god tro, og er villig til å risikere erstatningskrav på titalls millioner kroner.
I denne situasjonen mente årsmøtet at man i all anstendighet burde komme til et forlik med Follo BBL. Det ble og fremhevet at det tross alt er bedre med en mer konsentrert utbygging der det allerede er utbygget, fremfor å ta i bruk nye naturområder. En nedskalering av det opprinnelige prosjektet må aksepteres, men det ble etterlyst næringslokaler som en del av prosjektet.

Line Stokholm og Erik Lundeby

Foto: Terje Johansen

Ny leder og nestleder i Frogn Venstre, Erik Lundeby og Line Stokholm

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**