– Feil i behandling av Trøitehabilitet

I et brev til ordføreren påpeker Venstres kommunestyregruppe feil i Levanger kommunestyres behandling av habilitetsspørsmål for tre kommunestyrerepresentanter i forbindelse med kommunebudsjettet for 2008

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Venstre anser kommunestyrets behandling av habilitetsspørsmålet for brudd på forvaltningslovens paragraf 8, sier Karl Meinert Buchholdt, kommunestyre-representant for Venstre i Levanger.

Venstres kommunestyrerepresentanter ber nå ordføreren ta saken tas opp til ny behandling. Forvaltningsloven slår klart fast at ingen medlemmer som det er reist spørsmål ved habiliteten til kan delta i behandlingen av annet medlems habilitet, denne bestemmelsen ble ikke fulgt i forbindelse med den aktuelle behandlingen forteller Buchholdt. De tre medlemmene det ble reist spørsmål ved habiliteten til representantene Nina Bakken Bye, Olav Strid og Jostein Trøite. SVs gruppeleder i kommunestyret, Jostein Trøite, ble i denne behandlingen kjent innhabil. — Vi reagerer også på at representanten Jostein Trøite ikke fikk uttale seg i forbindelse med behandlingen av hans habilitet, samt mangelen på skriftlige utredninger, sier Buchholdt.

– Kombinasjonen av mangelen på skriftlige redegjørelser, at en representant ikke fikk uttale seg i tillegg til at lovens bestemmelser ikke er fulgt kunne ha gitt denne saken et annet utfall avslutter Karl Meinert Buchholdt i Levanger Venstre.

Les hele saken i Levangeravisa.
Les brevet til ordføreren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**