Klimaforlik? Velkommen etter AP!

I dagens Drammens Tidende går APs gruppeleder Hilde Klæboe ut og inviterer til et kommunalt klimaforlik på linje med det som ble inngått på Stortinget. Hun foreslår noe som allerede er vedtatt i budsjettet for to måneder siden av det borgerlige flertallet, sier Venstres gruppeleder Asgeir Osnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Enten har Klæboe fulgt veldig dårlig med i lokalpolitikken og kun fulgt med på det nasjonale plan, eller så er dette et frekt forsøk på å stjele andre sine saker. Uansett bør AP, selv om de er i opposisjon, følge de vanlige politiske arbeidsmåtene i kommunen og forholde seg til de vedtak som er fattet. Det Klæboe foreslår har flertallspartiene allerede vedtatt.

Framtida

Foto: Venstre

I valgkampen gikk Venstre ut med miljøsaken som en av sine hovedsaker og la fram et miljømanifest. Sammen med de andre sentrumspartiene fikk vi gjennomslag for mye miljøpolitikk i budsjettforhandlingene. Et av disse forslagene var at det skulle utarbeides en miljø- og klimaplan for Drammen. Eller et klimaforlik om man vil. Denne saken ligger nå hos administrasjonen i kommunen, som skal legge frem en sak for komiteen for byutvikling og kultur så snart som mulig. Der vil planen bli utarbeidet og den vil så gå til bystyret. Flere av de forslagene Klæboe ramser opp vil naturlig bli vurdert i en slik plan. Det vil også vårt forslag om å opprette et ENØK-fond. AP er mer en velkommen til å bli med på arbeidet dersom de nå har oppdaget at klima er viktig. Jeg må bare si velkommen etter! Jeg har oppfatta APs Nils Stablum, medlem i bystyrekomite for byutvikling og kultur, som en engasjert og oppegående miljøpolitiker. Det vil være synd dersom AP og Klæboe ønsker å undegrave hans engasjement ved å omgå det allerede igangsatte arbeidet som skal behandles i komiteen, sier Osnes.

Her er et utdrag av de miljøpolitiske forslagene fra flertallspartiene:

Kr 500 000 settes av til støtte for lokale miljøtiltak som gjennomføres i regi av enkeltpersoner, lag og foreninger.
Kr 250 000 settes av til økonomisk støtte til det lokale HyNor prosjektet.

En bybane i Drammen sentrum basert på et miljøvennlig kollektiv transportmiddel vil gi mange miljøgevinster. Rådmannen pålegges i løpet av 2008 å utrede prosjekt bybane i Drammen sentrum. Alle sider av prosjektet skal belyses, bl.a.
– Hvor er det hensiktsmessig at banen går
– Hva slags miljøvennlig transportmiddel skal den baseres på.
– Miljømessige gevinster.
– Økonomiske vurderinger.
– Pendlerparkering ifm. matestasjoner i utkanten av byen vurderes.

Rådmannen skal igangsette arbeidet med oppdatere miljø- og klimaplan for Drammen kommune med det mål at Drammen skal utvikles til å bli "Norges Miljøhovedstad". Momenter som skal vurderes i planen er bl.a. følgende:

– Opprette et ENØK-fond
– Opprette en miljø- og klimasjeffunksjon
– Plan for miljøsertifisering av hele Drammen kommunes virksomhet

Les mer på dt.no her!

Asgeir Osnes

Foto: Claus Haals

Asgeir Osnes
Gruppeleder Drammen Venstre
Nestleder komite for byutvikling og kultur
93 42 92 92

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**