Planutvalget: Hotellbygg i sentrum og boliger på Hemmingstad

To store utbyggingssaker skal behandles i planutvalget tirsdag 22. januar. Reguleringsplan for hotellbygg i sentrum og utbygging av Hemmingstad gård.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Utbygging

Foto: Tore Nilsen

Reguleringsplan for deler av kvartalene mellom Strandgata og Sørhauggata mot Thuhauggata kommer nå opp til endelig behandling i planutvalget. Ved første gangs behandling åpnet flertallet, mot Venstres stemme for at bygging over maksimalhøyde på 15 meter kunne vurderes.

Etter at planen har vært ute på høring har flere instanser gitt uttrykk for sine meninger om planen. Alle høringsuttalelser er negative til et bygg utover maksimalhøyden. Flere uttrykker også bekymring for forholdet til det resterende kvartalet og for forholdet til verneverdige bygg.

Etter at saken var lagt ut til høring ønsket utbygger å endre prosjektet noe, og økte blant annet maksimalhøyde med 4 meter. Flertallet i planutvalget signaliserte i sitt vedtak at høyde utover 15 meter kunne vurderes dersom bygget ble spennende og hadde høy arkitektonisk verdi.

Fra Venstres side ble det poengtert at kravet om høy arkitektonisk verdi alt lå inne i sentrumsplanen og at en dispensasjon på et slikt grunnlag ville uthule sentrumsplanen. Administrasjonen innstiller på at maksimalhøyde skal være 15 meter, og dette vil Venstre fortsatt støtte.

Reguleringen av Hemmingstad gård til boligområder skulle egentlig vært behandlet i siste møte før jul. Behandlingen ble utsatt da enkelte syntes utnyttingen ble for høy og ønsket en mer romslig utnytting av disse arealene. De ønsket derfor at utbygger møtte i planutvalget for å presentere prosjektet nærmere.

Nå kommer saken til behandling, og det er verdt å merke seg at planene er i tråd med de vilkår Fylkesmannen satte for omregulering av dette området i forbindelse med kommuneplanen. Planforslaget tar hensyn til bruken av arealene i øst til friluftsformål og har en gjennomgående grøntkorridor som sikrer allmenheten tilgang til disse arealene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**