Kjeller skole skal være klar til skolestart 2010

Romerikes Blad skriver i dag at Venstre setter fremdriften av nye Kjeller skole i fare. – Det er ikke riktig. Venstre står fast på at Kjeller skole skal være klar til skolestart 2010, sier leder i Skedsmo Venstre, Boye Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Bakgrunnen for oppslaget i Romerikes Blad er at Venstre stemte sammen med Frp for et forslag fra Høyre om at bygging av Kjeller som et offentlig-privat samarbeid (OPS) fortsatt skal holdes åpent som en mulighet.

– Vi sier ikke at Kjeller skole SKAL bygges som et OPS, men vi er ikke villige til å lukke døra helt ennå. Dersom det kommer noen som er interessert i å bygge skole for Skedsmo kommune som et OPS-prosjekt, så er det noe som bør vurderes, sammen med andre tilbud, sier Bjerkholt.

Venstres stemmegivning ved gårsdagens møte burde neppe komme som noen overraskelse, all den tid Venstre tidligere har stemt for dette i både hovedutvalg for undervisning, formannskapet og senest i kommunestyrets budsjettmøte der et forslag fra Venstre om OPS-utredning for Kjeller fikk flertall med støtte fra Høyre, Frp, KrF og Sp.

I saken til behandling i går var imidlertid rådmannen av den oppfatning at en slik utredning ikke var hensiktsmessig, da det kunne forsinke framdriften på prosjektet. Rådmannens innstilling var derfor å sette det tidligere vedtaket til side. Dette reagerte Høyres Kjartan Berland på, og la fram forslag om at OPS fortsatt skal være med i vurderingen, men la til grunn at eventuelle interessenter må forholde seg til den tidsfristen som er blitt vedtatt, nemlig skolestart 2010. Forslaget fikk Venstres og Frps stemmer, og dermed flertall.

I løpet av høstens behandling av både Kjeller og Asak skoler, har Venstre også ivret for at man i byggingen skal tilstrebe bruk av ferdigproduserte moduler. Venstre har fått delvis gjennomslag for det, men var ikke fornøyd med de svake føringene som ble vedtatt under formannskapets avstemning i går.

– Bruk av ferdigproduserte moduler under byggingen vil få ned både kostnadene og byggetiden, og da er det ingen grunn til å tro at skolen ikke skal kunne stå ferdig innen tidsfristen, avslutter Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**