Kjære Sanjin

Individets rett til å uttale seg fritt er grunnleggende. At et enkeltindivids meninger, selv om vedkommende er leder i et lokalt partilag, skal være nødt til å sensureres eller godkjennes av et flertall i partiet før offentliggjøring er for meg helt uhørt, skriver Tor Ivar Karlsen i sitt brev til Sanjin Salahovic.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

Tor-Ivar Karlsen

Foto: Arendal Venstre

Jeg tillater meg å være uenig med deg — igjen. Jeg synes du går alt for langt i din kritikk av Jan i ditt åpne brev på hjemmesidene til Arendal Venstre.

Dersom jeg forstår deg riktig, ville du foretrukket Jans utspill om politiet og om Staffs holdninger først debattert internt i partiet, slik at partiet kunne talt med én stemme og formidlet ett budskap. Her er jeg prinsipielt uenig med deg.

Individets rett til å uttale seg fritt er grunnleggende. At et enkeltindivids meninger, selv om vedkommende er leder i et lokalt partilag, skal være nødt til å sensureres eller godkjennes av et flertall i partiet før offentliggjøring er for meg helt uhørt. Jan har vært med å utarbeide Venstres prinsipp-program. Jan står på en solid ideologisk plattform med sine uttalelser og det holder for meg.

At du synes utspillene var for lite "analytiske" synes jeg bare er uttrykk for akademisk snobberi. Politikk er ikke, og må aldri bli, en akademisk disiplin.

Stå på Jan.

Hilsen Tor-Ivar Karlsen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**