Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 14.01.08: Hurum tar grep — endelig skole på agendaen

Venstre mener det er på høy tid at skoleeieren, Hurum Kommune, setter fokus på skolens verdier og innhold, ikke bare de fysiske bygningene ved den enkelte skole. Det er betegnende for Hurumskolen at den ikke har et eget verdigrunnlag, men baserer seg på de nasjonale i læreplanen for 2006.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


I Driftsutvalget 18. desember stod "Skolebruksplanen Hurumskolen mot 2015" på sakskartet.
På møtet ble forslaget til verdidokument for Hurumskolen behandlet. Verdiene skal fungere som en rettesnor for de valg som gjøres for utviklingen av en god skole i Hurum. Venstre foreslo og fikk gjennomslag for at en visjon og et overordnet mål for Hurumskolen skal inn i verdidokumentet.

Venstre ønsker å sette skole på dagsordenen, diskutere innholdet i skolehverdagen og ikke overlate det til rikspolitikerne. Kommunestyret bør kjenne sitt arbeidsgiveransvar og bruke den muligheten de har til å sette fokus på lærerens arbeidssituasjon. Lærerne, som er bærebjelken i skolen, er en forutsetning for at elevene skal lære mer.

Venstre mener at økt kvalitet er viktigere enn flere timer. Vi sier nei til snikinnføring av heldagsskolen. Venstre er villig til å bruke penger på læreren og ser at en systematisk satsing på kompetanseutvikling er nødvendig dersom Hurumskolen skal heve seg. På møtet i Driftsutvalget foreslo Venstre derfor som et eget punkt i det videre arbeidet med skolebruksplanen at man har fokus på kompetanseutvikling av lærerne. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

"Kunnskapsløftet" handler om tre ting; rekruttere gode lærere og være en attraktiv arbeidsgiver, videreutvikle de lærere man har og holde på eldre og dyktige lærere så lenge man kan. Når det gjelder det siste punktet, er den nyetablerte seniorpolitikken for Hurum — som Venstre tok initiativ til — et skritt i riktig retning.

Venstre ønsker en skole for kunnskap og mangfold. Alternative undervisningsopplegg er helt nødvendig for enkeltelever som sliter med den tradisjonelle skolehverdagen og trenger tilpasset undervisning. Dette har Hurum allerede; elever fra både Filtvet og Sætre Skole deltar i undervisning hos økologisk bonde Finn Dale Iversen på Bergsmyrene Gård på Kana og fisker Larsen i Holmsbu. Tilbudet er både framtidsrettet og visjonært.

Debatten rundt skolen er viktig og riktig. Venstre ønsker debatten velkommen. Skolebruksplanen "Hurumskolen mot 2015" påregnes å være ferdig våren 2008 og vil bli lagt fram for politisk behandling før sommeren.

Kom gjerne med innspill til medlemmene i Driftsutvalget dersom du brenner for Hurumskolen!

Gunn-Torill H.M. juli 07

Foto: Tove Kristiansen

Hurum Venstre
Gunn-Torill Homme Mathisen,
medlem i Driftsutvalget

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**