Kapro er en bedrift som har som formål å drive produksjon, handel og annet tjenesteytende arbeid, som bidra til å gi arbeid og arbeidstrening. Eller slik det står i bedriftens egen brosjyre: "Vi er en bedrift som utvikler mennesker med ulik bakgrunn".
– Kapro er et svært godt eksempel på et tiltak der folk får utvikling gjennom arbeid. Bedriften preges i dag av optimisme, vekst og utvikling, sier Lysklætt.
Hjelper folk videre
På Kapro tilretterlegger man arbeidsplassen for den enkelte, og bistår dem som vil videre på skole, eller andre jobber. – Felles kaffepauser rundt langbordet for alle de ansatte er også noe som hører med på en arbeidsplass hvor trivselen settes i høysetet. Det har de ved Kapro, sier Lysklætt.
Viktig med alternativ
Lysklætt mener at Kapro i Karasjok er et godt eksempel på et arbeidsliv som gir rom for flere å delta. – Det er svært viktig at vi også i små-kommuner har et slikt tilbud til befolkningen, sier Lysklætt. Hun mener denne typen bedrifter må gis utviklingsmuligheter slik at de kan eksistere også i framtida.
Lysklætt fikk med seg et tovet bilde fra Kapro, den kommer til å henge på kontoret på Stortinget, forsikrer hun.