Uttalelse fra årsmøte 07.01.2008

Innfør kompetanseår for lærerne i Vefsn Kommune

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Venstre vil styrke den offentlige skolen. Skolen er samfunnets viktigste redskap for å gi barn og ungdom kunnskaper, ferdigheter og muligheter for personlig vekst. Lærernes kompetanse og motivasjon er vesentlig for å skape en god skole.

Skal vi styrke den offentlige skolen må vi derfor satse på lærerne. Lærne er ansvarlig for elevenes læring. Det er derfor av avgjørende betydning for den videre utviklingen av kunnskapssamfunnet at lærerne er kompetente, kunnskapsrike og motiverte for denne oppgaven.

Lærerens faglige og pedagogiske kompetanse er svært viktig for elevenes læringsutbytte. I vårt moderne samfunn er det et stadig økende behov for kontinuerlig å oppdatere seg i forhold til sitt eget fagfelt, og lærerne er intet unntak. Venstre mener at det er nødvendig for lærerne å ha mulighet til å både fornye og komplettere sin kompetanse i løpet av sine yrkesaktive år.

Venstre er opptatt av at lærerne skal ha et solid faglig, fagdidaktisk og pedagogisk fundament, og vil derfor arbeide for økte bevilgninger til målrettede etter- og videreutdanningsordninger for lærerne.

I Vefsn Venstres valgprogram står:
«Læreren skal være en autoritet for sine elever i kraft av faglig tyngde og et menneske som bryr seg, stiller krav og setter grenser. Vefsn Venstre ønsker at Vefsn Kommune innfører et såkalt “kompetanseår” for lærere.»
Et slikt tiltak vil bidra til å øke lærernes kompetanse, bidra til å styrke kontakten mellom skole og øvrige deler av samfunnet, og sikre at lærerne både får den motivasjon og kunnskap som det kreves for å være lærer i dagens samfunn. Samtidig kan dette bidra til at det blir enda mer attraktivt å være lærer, noe som er nødvendig i forbindelse med rekruttering til yrket og en god seniorpolitikk.

Lærernes kompetanse er avgjørende for skolens kunnskapsformidling og elevenes læring. Kompetanseår for lærere vil være et ledd i å heve nivået på undervisningen og dermed elevenes faglige ferdigheter.

Vefsn Venstre
Årsmøte 2008

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**