Forsvarlig Flisvikautbygging

Frykten for manglende demokratisk behandling er ubegrunnet. Selv om resultatet nok blir et annet enn det Rødt ønsker seg skriver Dag Jørgen Hveem, Risør venstres representant i Hovedutvalg for plan, miljø og tekniske tjenester

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Tangen

Tangen

Ubegrunnet frykt
Daniel Glaser og Rødt antyder i et leserinnlegg i AAB faren for at det politisk nå vil bli sagt ja til en uforsvarlig utbygging i Flisvika "uten mer innblanding". Frykten for manglende demokratisk behandling er ubegrunnet. Selv om resultatet nok blir et annet enn det Rødt ønsker seg.

Svært mye tid og ressurser er brukt på utvikling av Flisvikaprosjektet. Realiserbarheten av denne type prosjekter i privat regi er betinget av mulighet for en inntjening som står i rimelig forhold til den risikoen som tas. Utbygger har imidlertid utvilsomt ambisjoner langt ut over økonomisk inntjening. I den løpende prosessen har både politiske partier, administrasjonen, eksterne myndigheter og ikke minst utbygger selv har vært aktive i utviklingen.

Politisk flertall
Et stort politisk flertall ønsker å legge til rette for utbygging. Reguleringsplanen ser nå veldig bra ut, selv om det kan bli justeringer i kjølvannet av høringen. Etter hvert kommer bebyggelsesplanen til behandling.

Gjestebrygga

Rødt mener båtplassene må være offentlige. Jeg er uenig. Flisvika har aldri tidligere pekt seg ut som noe naturlig båtplassområde for allmennheten. Værforholdene er krevende, og båtplassene vil bli kostbare og muligens kompliserte å bygge på en god måte. Med mindre kommunen skulle ha subsidiert kraftig, ville båtplassleien ha blitt svært høy — bare for velstående? Eventuelle kommunale subsidier måtte ha vært dekket inn på annet hold. Hvor? Skole? Kultur? Eldreomsorg?

Og hva med den økte trafikkbelastningen på Tangen? Skal beboerne — både de som har helårsbolig og fritidsbolig — alternativt leie seg båtplass på f.eks. Krana og kjøre bil dit på sommeren, mens andre skal reise til Flisvika? Rasjonelt og miljøvennlig? Hva med parkering?

Uten tilknyttet båtplass er leiligheter i Flisvika neppe salgbare til en forsvarlig pris. Kjøperne av leilighetene vil måtte betale dyrt for båtplassene, direkte eller indirekte. I det hele tatt er neppe Flisvikaprosjektet realiserbart hvis Rødt fikk gjennomslag for sine forslag.

Dag Jørgen Hveem (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**