Ivaretar allmenhetens friluftsinteresser

Dag Jørgen Hveem (V) “Allmennhetens friluftsinteresser blir overhodet ikke berørt ved at mønet blir løftet 1 meter på en hytte i 100 meters beltet”

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Venstre for økt aktivitet
I forrige møtet i hovedutvalget for plan, miljø og tekniske tjenester sa flertallet ja til en hytteutvidelse ved Trollbergvika. Med mindre vedtaket blir endret av Fylkesmannen, blir hyttestørrelsen utvidet til 113 kvm, primært som følge av at mønet blir løftet 1 meter. Allmennhetens friluftsinteresser blir overhodet ikke berørt. Dette dreier seg ikke om økt privatisering eller nedbygging av strandsonen.

 Odd Bjørn Sundsdal (Krf) mente hytta ble penere etter løft av mønehøyde

Odd Bjørn Sundsdal (Krf) mente hytta ble penere etter løft av mønehøyde

At en slik utbygging styrker det lokale næringsliv og sørger for økte skatteinntekter til Risør, er ikke relevant i saken, men likevel en hyggelig tilleggseffekt.

Flertallet i bystyret vil som kjent prinsipielt si ja til en utvidelse av hyttestørrelsen, i tråd med reglene i våre nabokommuner. Det er imidlertid ingen automatikk i at søknader om utvidelse innvilges. Hensynet til allmennhetens friluftsinteresser skal ivaretas. En eventuell utbygging skal også være miljøestetisk, landskapsmessig og arkitektonisk forsvarlig.

At flertallet i hovedutvalget nå har dispensert i en sak og sagt ja til en utvidelse i tråd med bystyreflertallets oppfatning, bør ikke overraske noen. Denne typen saker blir det nok flere av, og hovedutvalgets behandling blir litt enklere når reglene blir endret utpå nyåret. Men det skal altså uansett foretas en konkret og grundig vurdering av den enkelte sak.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**