Stopp for vindmøller på Karmøy

Det ble bråstans for planene om en stor vindmøllepark på Karmøy. Hovedutvalg teknisk fremmet ikke saken for kommunestyret tirsdag kveld.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Da Karmøy kommunestyre i juni behandlet Statoil-Hydro og Haugaland Kraft sine planer om en vindmøllepark med inntil 35 vindmøller i Karmøy-heiene, var kommunestyret delt på midten: 23 stemte for, 22 mot.
Etter vedtaket i kommune-styret har Fylkesmannen fremmet innsigelser mot planene. Rogaland fylkesting har enstemmig vedtatt en fylkesdelplan som definerer hele Karmøy som konfliktområde i forhold til bygging av vindmølleparker.

Leder av hovedutvalg teknisk, Geir S. Toskedal (KrF) forteller at sju av utvalgets ni medlemmer nå avviser hele regulerings- planen.
Toskedal var en av to som ville ha behandling i kommunestyret, men heller ikke han støtter vindmølleprosjektet.
— Jeg mener som prinsipp at kommunestyret burde uttale seg, sier Toskedal.

Venstre og Arbeiderpartiet i Karmøy gjorde motstanden mot vindmølleparken til sin viktigste valgkampsak ved kommunevalget.

Saken ble trukket før behandling i kommunestyret i kveld.

Det finnes fortsatt en mulighet for at utbygger kan kreve saken behandlet i kommunestyret, gjennom en anke, men vi håper planene nå blir lagt bort. Fylkesmannen har klare innsigelser, fylkestinget sier nei og et stort flertall i hovedutvalg teknisk går mot, da blir det ingen vindmøllepark i de sårbare lyngheiene mener gruppelederne i Arbeiderpartiet og Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**