Friere skolevalg i Buskerud skal utredes

En av Venstres kampsaker fra valgkampen, å utrede et friere skolevalg i Buskerud, ble vedtatt av hovedutvalget for utdanning tirsdag. -Det er veldig gledelig at et enstemmig utvalg nå vil vurdere mer smidigere ordninger for valg av videregående skole, sier Venstres gruppeleder og fylkesvararordfører Runolv Stegane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


I valgkampen lanserte Venstre et forslag om et friere skolevalg. Runolv Stegane lovet at partiet i forhandlinger etter valget ikke ville fire på dette kravet. I forhandlingene med Ap, SP og SV fikk Venstre gjennomslag, og en formuleriung om friere skolevalg kom med i samarbeidsavtalen.

Venstres forslag fra valgkampen:
Venstre vil prøve ut fritt skolevalg i Buskerud

Det hører med til historien at det ikke var samarbeidspartiene Ap, Sp og SV som fremmet forslaget i hovedutvalget, men H, Krf og Frp. Dette ble gjort etter at et forslag om fritt skolevalg falt. Venstre er ikke representert i hovedutvalget.

Da H, KrF og Frp i fylkestinget sist uke fremma forslag om fritt skolevalg, stemte V og samarbeidspartiene mot forslaget. Men Venstres gruppeleder Runolv Stegane varsla at forslag om å utrede et friere skolevalg ville bli fremma seinere i perioden.

Valgbilde

Foto: Knut Arne Jenssen

– Det var jo mildt sagt overraskende at jeg ikke fikk sjansen til å ta opp forslaget, men at det ble gjort av H, KrF og Frp mindre enn en uke etterpå. Og siden de tre partiene brukte ordlyden i samarbeidsavtalen mellom Ap, V, Sp og SV var saken klar. Det blir en utredning og vurdering av et friere skolevalg, sier Runolv Stegane.

Han legger til at dette på nytt viser hvor viktig Venstres posisjon er. Uten Venstres kamp i forhandlingene for et friere skolevalg, ville det ikke ha vært noen mulighet for H, Krf og Frp til å få gjennomslag.

Fra samarbeidsavtalen mellom Ap, V, Sp og SV om friere skolevalg:
“Samarbeidspartiene ønsker ikke å innføre fritt skolevalg i Buskerud, men vil be om å få vurdert ulike modeller som i større grad enn i dag fanger opp elevenes preferanser med hensyn til studiested, og et mulig friere skolevalg.”

Hele avtalen finner du link til i dette oppslaget fra 10.10.:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**