Temperaturen svingte i fylkestingssalen

Det var kaldt langs veggen på tilhørerstolene i fylkestingssalen i dag, men på talerstolen gikk det forholdsvis hett for seg. -Det var jaggu god temperatur på debatten, sa Runolv Stegane, gruppeleder Venstre og fylkesvaraordfører, i kaffepausen etter alle hovedinnleggene i debatten rundt handlingsprogrammet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Det var første gang jeg satte mine ben i fylkestingssalen, ja, var i fylkeshuset i det hele tatt, og det var en a-ha-opplevelse.

På samme nivå
Det første jeg la merke til var at tilhørerne satt nede sammen med politikerne. Her var politikere og innbyggere likestilt. Gotfred Rygh fra SV sa i sitt innlegg om bekymringene for de økte byggekostnadene for de videregående skolene at det var bedre å bygge enkelt, enn overdådig. Det var akkurat som om politikerne hadde tilsluttet seg det allerede, for fylkestingssalen var egentlig ganske spartansk innredet, med vanlige stoler til politikerne og litt mindre fine stoler til tilhørerne. Ganske harde stoler, men nok om det.

Kjærlighet til Buskerud og kunnskap
Bak ordstyrerbordet var en slags keramikkunst hengt opp som viste hele Buskerud fylke med alle sine vannveier, industrihistorie og andre kjennetegn. Den dekket neste hele veggen. Her var det Buskerud som var i fokus, det kunne alle se. En annen detalj, var trekket på stolene til poltikerne. De var oversådd med skrift. Det varmet mitt Venstrehjerte. Fokus to; kunnskap. Sukk, kunnskapen skal bygge Buskerud, og politikerne har kunnskapen i ryggen. Med blikket festet på Buskerud og kunnskap i ryggen så det ut for meg som om det var Venstre som hadde innredet fylkestingssalen. Jeg var mer enn fornøyd.

Sparing, omfordeling, innsparing

Runolv Stegane og Helge Stiksrud

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Varmen var ikke skrudd på i panelovnene langs veggen, så her sparte man både penger og miljø. Det var jo bare -11 grader ute, så de som var i salen i dag har virkelig kjent på kroppen hvordan det er å handle miljøriktig. Da jeg kommenterte det at det var kaldt i salen i kaffepausen til våre representanter Helge Stiksrud og Runolv Stegane, ble Runolv synlig overrasket. -Jeg svetter, jeg, det er i hvert fall hett nok i debatten! og han fikk siste ordet.

Stine Osnes
3.vara til fylkestinget for Venstre, Drammen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**