Bystyret: Flertallets budsjettforslag vedtatt

Som ventet ble flertallets budsjettforslag vedtatt da bystyret behandlet budsjettet på sitt siste møte i 2007. Budsjettet ble vedtatt med 30 mot 19 stemmer. Venstres forslag fikk bare støtte fra Venstres bystyregruppe. Likevel dreide mesteparten av debatten seg nettopp om Venstres forslag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


May Britt Vihovde la fram Venstres forslag til budsjett. Hun understreket at Venstres budsjettforslag var et realistisk forslag der hensynet til de langsiktige virkningene av forslaget talte like mye som de kortsiktige. Som eneste parti la Venstre fram et budsjettforslag der inntektene ikke var justert opp i forhold til rådmannens forslag.

Vihovde understreket at innenfor de rammene Venstre hadde valgt å lage budsjettet hadde Venstre prioritert mer til de som trenger det mest. Derfor var rusomsorg, helsestasjon for eldre og fullfinansiering av Lillesund blant de viktigste tiltakene. Også rehabilitering av Hauge og bygging av omsorgssenter i Skåredalen var viktig for Venstre.

Representanter fra både flertallet og resten av opposisjonen kritiserte Venstre for å love for lite. Høyres gruppeleder gjorde et stort poeng av at Venstre var det partiet som lovet minst penger til Hauge skole. Venstres Tore Nilsen minte bystyret på hva som ble resultatet av at bystyret i sin tid skar ned på rammene for Lillesund skole. Ekstrabevilgninger, forsinkelser og en rehabilitering som ennå ikke er fullfinansiert men som likevel har kostet 17 millioner mer enn bystyrets opprinnelige bevilgning.

Tore Nilsen viste til at Venstre ikke har fullfinansiert Hauge skole i sitt forslag, men at dette er noe som vil ha prioritet i kommende budsjetter. — Venstres vilje til å fullfinansiere Lillesund er et signal om hvordan vi også vil prioritere Hauge skole som en fullverdig 1 – 10 skole, sa han.

I sitt hovedinnlegg kom May Britt Vihovde også inn på de mange usikre faktorene i flertallets forslag til inntekter i den kommende perioden. Det forutsettes fortsatt stor arbeidsinnvandring, økte skatteinntekter og økte statlige overføringer. Samtidig venter flertallet også økte inntekter fra eiendomssalg og innløsning av opsjonen for Flotmyr III og IV. — Det er mange lottorekker som skal slå til på en gang, sa Vihovde.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**