Budsjett 2008

Brita Kleven Thorsvik og Aud Segtnan hadde flere forslag i debatten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Skole

Foto: Luth

Både Venstre og Høyre hadde forslag om å øke skolebudsjettet med kr. 2 mill. Begrunnelsen var delvis at budsjettet for 2008 var redusert med 2 mill. i forhold til budsjettet for 2007 — som var et minimumsbudsjett. Vi hadde ulike forslag til inndekking, men samordnet det i pausen før avstemmingen, slik at vi fremmet et felles forslag hvor vi foreslo inndekking gjennom fond samt at evt. økte skatteinntekter skulle tilbakeføres til fondet. Forslaget fikk også støtte fra KrF og SV, men ble nedstemt.

Forslag om at støttekontaktene skulle ha tarifflønn ble avvist. De har i dag 79,95 pr. time. Minste tarifflønn for arbeidstakere over 18 år. er kr.111,00.

Forslag om at ungdomsklubben i Vuku ikke skulle nedlegges fra høsten 2008 ble også nedstemt.

I tillegg hadde Venstre tre forslag som vi egentlig ønsket oversendt til formannskapet, men som ble avstemt og avvist i kommunestyret:

1. Det ene gjaldt betalingssatsene for abonnementsordningen for hjemmetjenestene hvor brukere med inntekt under 2 G betaler kr. 150/mnd, mens de som har over 2 G bet. kr. 900/mnd. I forslaget ba vi administrasjonen vurdere om det virkelig skal være et så stort sprang.

2. Et annet forslag gikk på at turnusordninger måtte gjennomgås slik at brukere av hjemmetjenestene fikk færrest mulig hjelpere å forholde seg til samt at kjørelengdene ble redusert for den enkelte hjelper.

3. I det siste forslaget fokuserte vi på sosialhjelpssatsene for barnefamilier og ba om at det ved neste revidering ble laget normer som "er til å leve med". Vi fokuserte spesielt på den forebyggende effekten det vil kunne ha at barn i fattige familier kan delta på samme fritidsaktiviteter som sine venner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**