Fritak fra forkynning, men ikke fra kunnskap

Venstre mener det er positivt at Regjeringen nå følger opp dommen fra Den europeiske menneskerettighetsdomstolen med forslag til endring av KRL-faget, men er klokkeklar på at elever ikke skal fritas fra kunnskap om kristendommen og andre religioner – kun fra forkynning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


– Det er positivt at Regjeringen følger opp dommen Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Venstre har hele tiden vært klar på at KRL-faget uten fritaksrett er i strid med menneskerettighetene, sier skolepolitisk talsmann i Venstre, Odd Einar Dørum.

Venstre har programfestet at KRL-faget bør omgjøres til et felles livssyn- etikk og verdifag som skal gi kunnskap om og innsikt i kristendommen og andre religioner.

– Men Venstre er samtidig klokkeklare på at elevene ikke skal fritas fra kunnskap, men kun fra forkynning. Jeg håper Solhjell og Regjeringen merker seg at vi ikke kan avskaffe religionsundervisningen her i landet. Kunnskap om kristendommen og andre religioner skal og bør være pensum i norsk skole, sier Dørum.

– Venstre kommer ikke til å godta at SV skal frita norske elever fra kunnskap om kristendommen og andre religioner, understreker Dørum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**