SOS Barneby til Drammen?

Venstres forslag om å utrede en etablering av en SOS Barneby i Drammen, er tatt inn som en del av flertallets innstilling til Drammens budsjett 2008.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Venstres velferdspolitikk har fokus på verdighet for det enkelte menneske samtidig som det medfører forenkling og mulighet til selv å påvirke sin egen hverdag. Venstre er opptatt av at det må settes inn tiltak for å hjelpe de fattigste og barn som utsettes for omsorgssvikt i Drammen.

Skolestart, barn

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Dessverre opplever stadig flere barn i Norge omsorgssvikt og utrygge familieforhold. Derfor vil Venstre se på muligheten for å kunne få etablert en SOS Barneby i Drammen, tilsvarende den som nylig er etablert i Bergen. En SOS-barneby er et supplement til eksisterende barnevernstiltak som institusjon og fosterhjem. SOS-barnebyer har en unik omsorgsmodell som blant annet gir søskengrupper som må flytte fra foreldrene en mulighet til å vokse opp sammen og ikke bli splittet mer ennødvendig.

SOS-barnebyen i Bergen er et fellesskap med åtte nye familiehus for barn som ikke kan bo sammen med sin egen familie. Barnebyen inneholder også et felleshus, et gjestehus og et hus for barnebyleder med familie.

I hvert familiehus bor det SOS-foreldre og 3—5 barn som sammen utgjør en SOS-familie. Faste familieassistenter, et fagteam og SOS-foreldrene skaper et styrket fellesskap som gir en trygg og stabil oppvekst for barna. Driften av SOS-barnebyen vil betales av kommune og stat.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**