– En helt urimelig ulikhet

Venstres Vera Lysklætt har bedt samferdselsministeren redegjøre for regjeringas syn på postgangen i Nord-Norge. – Vi kan ikke godta at målsettinga er lavere her nord enn i øvrige deler av landet, sier hun.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Flere partier på Stortinget reagerte nylig kraftig på at postsjef Dag Mejdell (til avisa Nationen) aksepterer at post til og fra de tre nordligste fylkene kommer senere fram i Nord-Norge enn i resten av landet. Vera Lysklætt ba statsråd Navarsete om en redegjørelse om dette.

Må vi akseptere?
– Vi har nå engang et land som geografisk, klimamessig og bosettingsmessig ser ut slik det faktisk gjør, og det må både Posten og myndighetene forholde seg til for å sikre alle innbyggere i dette landet et godt tilbud. Derfor spurte jeg om statsråden var enig i at kunder i Nord-Norge bare må akseptere en senere postgang enn kunder i resten av landet.

– Jeg er glad for at Navarsete nå i sitt svar til meg opplyser at hun i dialog med Posten vil legge trykk på at alle tilgjengelige tiltak blir satt inn for å oppnå bedre fremføringskvalitet i Nord-Norge. Vi kan ikke godta dette som ei måling i alle regionene nylig viste at kun 82 prosent av A-posten kommer fram over natta i Nord-Norge.

Utallige eksempler
– Vi har utallige eksempler på at Posten Norge ikke gjør en god nok jobb i nord. Dette går utover så vel næringsliv som folk flest. Et vanlig brev skal for eksempel ikke bruke seks dager fra Oslo til Karasjok, eller enda verre fem dager fra Alta til Masi — en strekning på sju mil, påpeker Vera Lysklætt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**