Budsjettstøtte til Haugesund Teater

Venstre har i dag lagt fram sitt alternative statsbudsjett, og det er grunn til å glede seg over budsjettet sett med lokale øyne. Venstre har funnet rom for en økning i bevilgningene til Haugesund Teater, noe regjeringen ikke fikk til. I Venstres alternative statsbudsjett er Haugesund Teater tilgodesett med 1,5 millioner kroner mer enn i regjeringens framlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Festiviteten

Foto: Tore Nilsen

— Vi er svært glade for at Haugesund Teater er tilgodesett med en betydelig økning i Venstres alternative budsjett, sier Tore Nilsen, leder i Haugesund Venstre. — Dette er en opptrapping av bevilgningene til teateret, og vi får håpe at Stortinget følger opp dette.

Haugesund Teater hadde søkt om i overkant av 5 millioner kroner mer enn det de er tildelt fra regjeringens side. En gradvis økning, slik det legges opp til i Venstres budsjettforslag vil også gjøre det lettere for lokale bidragsytere å følge opp en opptrapping av satsingen på Haugesund Teater.

I Venstres alternative budsjett legges det opp til en betydelig satsing på miljø, forskning og utdanning og klimarettede tiltak. Basisbevilgningene til høyskoler og universiteter økes blant annet med 288 millioner kroner, noe som også kommer HSH tilgode.

Du kan laste ned Venstres busjettforslag her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**