Caspar kommenterer formannskapet 1.11.2007

1. vara til formannskapet, Venstres Caspar Schärer, ble innkalt til første møte i det nye formannskapet, som fikk sin ilddåp med en svært vanskelig sak.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Saken gjaldt ulovlig grusuttak som har pågått over flere år. Saken var ekstra pikant fordi arkitekten bak Tynsetlista, Nils H. Øian, var sterkt involvert. Og det er nettopp Nils H. Øian og Tynsetlista som har gjort det mulig for ordfører Bersvend Salbu (SV) og varaordfører Astrid Skaug (Ap) å innta disse posisjonene.

Rådmannens innstilling gikk ut på at formannskapet anbefaler rådmannen å vedta pålegg om stans i ulovlige arbeider og krav om utarbeidelse av reguleringsplan for området.
Ordføreren foreslo en skjerping av dette ved å si at rådmannen pålegges å vedta pålegg om stans osv. Videre ble det satt en frist for gjennomføring av reguleringsplan til 1.5.2008. Hvis kravene ikke oppfylles, vil kommunen gå til politianmeldelse.
Venstre foreslo at kommunen skulle politianmelde forholdet straks. Dette var særlig begrunnet i at uttaket av grus hadde fortsatt etter at grunneieren måtte kjenne til at virksomheten var ulovlig.
Ordførerens forslag ble vedtatt med 5 stemmer mot 1 stemme for Venstres forslag.

Mitt første møte i formannskapet var alt i alt en positiv opplevelse, sjøl om jeg ikke fikk tilslutning fra de andre medlemmene i grustaksaken. At det startet med en kinkig sak, var kanskje like greit. Alle var godt forberedt, og vi måtte være skjerpet på hva vi sa under møtet, som jeg tror var svært saklig.

Formannskapet virker å være et svært interessant politisk forum å jobbe i. Jeg håper å få mulighet til å møte der i blant.

Hilsen
Caspar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**