Første møte med Arendal bystyre

Det var spennende for meg å komme inn i bystyret. Jeg føler meg heldig som kan engasjere meg i politikk. Det er et valg som jeg aldri kommer til å angre på. Jeg kommer heller aldri til å glemme det første møte, den 18.10. Jeg var stresset og nysgjerrig og hadde mange spørsmål i mitt hode. Jeg kan si at jeg hadde sommerfugler i magen, skriver Mahmoud. A. Hayette, SV politiker i Agderpostens debatt, den 24. oktober 07. Eldrup A.Hansen og Sanjin Salahovic er også nevnt i artikkelen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Hayette Mahmoud, Sosialistisk Venstreparti

Foto: Jan Kløvstad

Det var spennende for meg å komme inn i bystyret. Jeg føler meg heldig som kan engasjere meg i politikk. Det er et valg som jeg aldri kommer til å angre på. Jeg kommer heller aldri til å glemme det første møte, den 18.10. Jeg var stresset og nysgjerrig og hadde mange spørsmål i mitt hode. Jeg kan si at jeg hadde sommerfugler i magen.

I rommet var det mange ukjente, men noen av dem smilte og hilste på meg og ønsket meg velkommen. Jeg begynte å ta det med ro med og ikke bekymre meg.

Rommet inneholdt bystyremedlemmene og noen vararepresentanter som ville observere. Alle hadde forskjellige meninger. Det var et mangfold, der alle ville bidra med noe.

Som vara satt Sanjin Salahovic som ble kritisert av Eldrup A. Hansen som satt på andre siden. Alle var her uansett hva de hadde på hjertet. Alle var opptatt av Arendals fremtid.

Vi satt hver på vår plass. Ordføreren ønsket oss velkommen til et bystyre som skal jobbe i fire år for en fin by. Alle sto opp og sang Arendalssangen. Alle var stolte av seg selv.

Etter hvert begynte alle å stemme på forskjellige komiteer. Det var veldig merkelig at alle i posisjonen sto sammen og satt sammen. Når vi skulle ha skriftlig avstemning, ble det delt ut ark med bestemte navn. Det betyr at de ikke skrev navnet selv, det er ikke noe hemmelig for posisjonen. Alle var glad i fisk, ingen likte kjøtt. Jeg var veldig fornøyd og glad, fordi jeg ikke liker fisk. Hvis jeg var i posisjonen, kunne jeg ikke si nei til fisk. I politikerspråket heter det: “Å stille med bundet mandat”.

Det var maktspill i rommet, og alle stemte mot mindretallet. Det som jeg likte, var at de som stemte mot oss, kom og sa: “Beklager, dere må forstå at vi måtte gjøre det”. Alle var høflige, selv om de stemte mot oss.

I dag lærte jeg en viktig ting, at for å drive med politikk, må man tilgi andre og være tålmodig. Det passer seg ikke å bli sint og vise alt man har på hjerte.

Jeg er stolt over det partiet jeg har valgt: SV. Jeg er også glad for at jeg er blitt politiker i Arendal, og jeg synes det er et ansvar og et privilegium å være med i et demokrati.

Mahmoud. A. Hayette

Nytt bystyremedlem SV

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**