Sande Venstre og Nordre Vestfold Næringsutvikling

Sande Venstres rep. i kommunestyret, Fred Fredriksen, støttet forslaget fra administrasjonen i denne saken. Forslaget gikk ut på at dersom NVNU blir besluttet nedlagt, kan Sande kommune ansette selskapets ene ansatte forutsatt at det etableres en avtale med Svelvik kommune om dekning av deler av kostnadene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Fredriksen sa i debatten om denne saken at det viktigste nå er å sørge for at det blir klargjort byggeklare tomter for etableringer av interesserte bedrifter, og dernest at det blir sørget for en rask saksgang i forbindelse med at bedrifter søker om å få etablere seg. Hvis dette ikke foregår raskt, vil det sannsynligvis kunne føre til at bedriftene søker å finne en etablering i en annen kommune. Hvis da rep. for NVNU blir ansatt i kommunen, vil kommunen bedre kunne sørge for at aktuelle bedrifter vil bli ivaretatt på en god måte.

Ut fra det som står i kommuneplanen om viktigheten av næringsutvikling, vil NVNUs nåværende ansatte kunne bruke hele sin arbeidskraft til å jobbe med næringsutvikling, istedenfor at han må finne prosjekter for å skaffe driftsmidler til NVNU. Men alt dette under forutsetning av at NVNU blir besluttet nedlagt.

Fred F.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**