Skedsmo-dominans i Unge Venstre

På Unge Venstres landsmøte i Ålesund i helgen ble Jostein Pedersen valgt til 2. nestleder og Boye Bjerkholt gjenvalgt som internasjonal leder. Begge kommer fra Skedsmo og sitter i Skedsmo Venstres kommunestyregruppe.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Skedsmo

Foto: Skedsmo kommune

Bjerkholt er gruppeleder og Venstres representant i formannskapet, mens Pedersen er ny nestleder i hovedutvalg for undervisning. Begge er enige om at Unge Venstres viktigste oppgave fremover vil være å få Venstre til å snu i EU-saken.

Pedersen er optimistisk på ja-sidens vegne. — Stadig fler ser at EU er en viktig politisk arena for de store, grenseoverskridende utfordringene, men også en viktig politisk arena hvor det fattes vedtak som griper inn i vår hverdag uten at vi har vært med i beslutningsprosessen, sier han.

Kampen for demokrati og menneskerettigheter står sentralt i Unge Venstres internasjonale arbeid. Bjerkholt synes det er en spennende kombinasjon å jobbe både med lokalpolitikk og internasjonal politikk samtidig. — De vidt ulike perspektivene som det gir, tror jeg vil være en styrke både for det lokale og det internasjonale arbeidet.

— Det siste året har vi jobbet spesielt mye med Hviterussland, Vest-Sahara og Iran. Avstanden fra et ulovlig politisk seminar i Mogilev i Hviterussland til et ordinært kommunestyremøte i Skedsmo kan virke uendelig stor, men begge steder handler det om å gjøre verden til et bedre sted, avslutter Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**