Exit Regnbuealliansen

Regnbuealliansen har gitt opp forsøket på å samle seg om en ordfører i Hadsel.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Kilde Bladet Vesterålen

Hadsel Fellesliste, Fremskrittspartiet, Høyre, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti — også kjent som Regnbuealliansen — sto bak flertallet som valgte Reidar Johnsen (Sp) til ordfører i Hadsel for fire år siden.

Sist tirsdag møttes partiene for å se om de kunne stå samlet i fire nye år, og ble enige om å forhandle videre mandag kveld, sammen med Venstre, som også er valgt inn i det nye kommunestyret.

Nå er møtet over, og det viste seg å bli det siste de hadde sammen.

— Vi skal ikke møtes igjen, sier ordfører Reidar Johnsen til Bladet Vesterålen.

— Møtet har ført til at gruppen ikke lenger er samlet. Høyre og Frp har funnet ut at de ikke kan være med på ei fellesløsning sammen med resten av gruppa, slår han fast.

Det skar seg på ordførervalg.

— Høyre og Frp ønsket Kjell-børge Freiberg (Frp) som ordfører, og det var det ikke flertall for i gruppa. Da ønsker de ikke å gå videre, sier Reidar Johnsen.

Nå er det uklart hva som skjer videre.

— Vi har gjort et ærlig forsøk på å videreføre det vi har vært i lag om i fire år. Vi har nok alle behov for å tenke. Hva som videre skjer, vet vi ikke, sier Johnsen.

Nå står Høyre og Frp som ei blokk med seks representanter i det nye kommunestyret, Hadsel Fellesliste med seks, og Ap og SV med åtte. I tillegg kommer Sp, KrF og V med til sammen fem.

Etter det Bladet Vesterålen kjenner til, skal det ha vært kontakt på sonderingsnivå mellom Arbeiderpartiet og mellompartiene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**