Venstreløft i Troms også

Troms var med på å bidra til et nasjonalt løft for Venstre ved valget, som er det beste siden 1971: Det har altså aldri vært bedre siden Røros-kollapset: Det ble til slutt 5,8%, fram 2% på landsbasis. I Troms har vi fått minst to nye mandater i kommunestyrene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Vi må først og fremst gratulere Lillian Hessen som fortsatt ordfører i Kvæfjord, og Kvæfjord Venstre med et glitrende resultat:9,9%, fram 2,4. og 4 mandater. Så er det av stor betydning at Tromsø Venstre øker til 4,2%, som er fram 1,2. Alt tyder på at Jonas Stein Eilertsen (bilde 1) følger veteranen Marie Fangel.

Jonas Stein Eilertsen

Foto: Knut Barman-Jenssen

Vi kan også gratulere Skånland V, som er på plass igjen etter 2 perioders fravær: Gunnar Arne Eriksson (bilde 2) har fått sete i kommunestyret. Skånland V fikk 5,3%.

Bror Eriksson

Foto: Roar Sollied

Den andre nykommerlista, Karlsøy V, klarte ikke å nå fram i første forsøk, men i følge ledelsen der, gir det seg ikke. De skal ha lengre oppløp neste gang.

John A Hanssen

Foto: RoSo

Tranøy Venstre var ny sist og overbeviser med å øke fra 4,4 til 6,6%. John Arnar Hanssen (bilde 3) har fått plass i kommunestyret. De var svært nær 2. mandatet.

Litt mer skuffende var Lenvik V. Til tross for ei ny og frisk liste, ble det bare svak framgang: 0,2% til 3,1. Men dog: Det tilsvarer snittet for Troms ved Stortingsvalget. Vi antar at det er Arve Cruickshank som fortsatt har mandatet. Bardu har et lignende resultat: 3,3%, som sist, og Vilhelm Kjelsvik er kanskje den som fortsetter der?

I Harstad var det svak tilbakegang (0,1%) til 2,7, men Venstre er på vippen der og kan få mer makt. Jan Fjellstad har fortsatt plassen etter at han fikk flere slengere.

Renate Fjellberg Moldenæs

Foto: Kristian M

Størst tilbakegang har Målselv V, men med 8,0& er det fortsatt nest beste enkeltresultat i Troms. Vidkunn Haugli og Renate Fjellberg Moldenæs (bilde 4) har fått faste plasser. Det betyr at Venstre må gå i samarbeid med andre for å få beholde formannskapsplassen.

I Ibestad har 2-Venstrefolk kommet inn på felleslista med AP og SP, samt tre vara fra V, altså 5 av de 7 som stilte er aktivisert. Vi har ennå ikke fått navnene. I Berg har Venstres Guttorm Nergård og Gunvald Wilsgård tatt de to plassene til Berg Fellesliste.

Da er det alt i alt 16 lokalvalgte Venstrefolk i Troms.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**