Dessverre ser det ikke ut til at dette vil lykkes, kanskje fordi mange har vært opptatt av å skulle ha en så stor region som overhodet mulig. Ønsket om den største regionen, har derfor kanskje stått i veien for det beste mellom¬alternativet.
Uansett mener Venstre at dagens statlige forvaltningsapparat på fylkesnivå, fylkesmannen, må avvikles i sin nåværende form. Fylkesmannen har i dag stor og betydelig myndighet også på politiske saksfelt. Fylkesmannen er slik sett en konkurrent til fylkeskommunen når det gjelder å utøve alminnelig politisk innflytelse i det enkelte fylket.
Venstre mener at en betydelig del av arbeidsoppgavene til dagens fylkesmenn må overføres til folkevalgt styring. De gjenværende oppgaver for fylkesmennene vil være langt færre enn i dag, og i hovedsak være knyttet til å ivareta en del rettssikkerhetsinteresser gjennom klage¬behandling, tilsyn og kontroll. Disse oppgavene forsvarer ikke et generelt og stort fylkes¬manns¬embete. For å sikre at man i den videre utvikling styrker det folkevalgte nivået, og forhindrer at fylkesmannsembetene på nytt øker sin makt, er det viktig å endre embetenes karakter. Dagens fylkesmannsembete må derfor avvikles og erstattes av eksempelvis en Statens direktør for kontroll, tilsyn og klagebehandling i Hordaland. Et slikt navn vil langt tydeligere vise hvilke avgrensede, men samtidig viktige, arbeidsoppgaver Statens regionale forvaltning har.
I Stortinget har Venstre stått sammen med regjeringen og regjeringspartiene i forbindelse med arbeidet med forvaltningsreformen. Stortingsflertallet traff i vår et vedtak som gir åpning for en slik utvikling som Venstre fikk flertall for i fylkestinget. Det er derfor med beklagelse vi opplevde at nettopp Arbeiderpartiet og SV tilhørte mindretallet.