Vil satse på fremtiden

Hordaland Venstre vil prioritere nyskaping og tiltak rettet mot fremtidens bedrifter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Sparegris

Foto: Microsoft Clipart

Det framtidige norske næringsliv vil skapes i skjæringspunktet mellom enkeltmenneskers innsats, kunnskap og kreativitet, samfunnets vilje til å satse miljøvennlig og framtidsrettet, og et offentlig virkemiddelapparat som både har gode generelle ordninger og våger å prioritere noen enkeltområder hvor Norge skal være en spydspiss. Hordaland Venstre vil derfor prioritere nyskaping og tiltak rettet mot fremtidens bedrifter.

En moderne og framtidsrettet næringspolitikk handler om å legge til rette for det nye næringslivet vi skal leve av i framtiden. Det handler om forenkling og om fleksibilitet — ikke minst for gründere og selvstendig næringsdrivende. Derfor peker Hordaland Venstre på tre forslag som kan lette etableringsfasen for gründere som er villige til å satse i fylket.

Håp for Hordaland:

1. Fylket bør tilby en oppstartspakke til gründere og selvstendig næringsdrivende, der de får tilbud om gratis kontorlokaler, PC med internett og telefon, i en etableringsfase.

2. Hjelp og rådgiving fra fylket i forbindelse med etableringen. Kompetanse, lokal kjennskap og teknisk hjelp fra fylkeskommunen.

3. Fylkeskommunen, sammen med kommunen, må jobbe bevisst og målrettet for å gjøre det enklere å etablere seg i Hordaland. Unødvendig byråkrati, uendelige skjemaer og treg behandlingstid fra det offentlige er problemer det må gjøres noe med.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**