Stor interesse på nettmøte

Interessen var stor da Ola Elvestuen og Toril Berge svarte Aftenpostens lesere på nettmøte tirsdag ettermiddag. Les alle spørsmålene og svarene her – så får du kanskje svar på noe du lurer på.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Toppkandidatene til Oslo Venstre stilte villig opp for Aftenpostens nettavis tirsdag ettermiddag og besvarte spørsmål fra leserne. Blant spørsmålene som gikk igjen var miljø- og klimapolitikk, kollektivtrafikken i byen, Stordalens Arbeiderparti-flørt og hvor Venstre står i det politiske landskapet i Oslo.

Einar A. fra Sandefjord fikk følgende svar på sitt spørsmål om forskjellene mellom Venstre og Høyre:
– Venstre er et borgerlig parti med en klar grønn og sosial profil. Vi er et parti som står knallhardt på miljøkrav, prioriterer støtte til de som trenger det mest, støtter et variert kulturtilbud i Oslo, og ønsker å skaffe flere og bedre lærere fremfor å utvide skoledagen. For Venstre er det umulig å samarbeide i byråd med Frp, til det er den politiske forskjellen mellom oss på viktige områder som innvandring, kultur og miljø for stor. Det er det ikke for Høyre. Dessuten er Venstre et liberalt parti, Høyre er konservative.

Roald fra Oslo ville på den annen side vite mer om årsakene til at Venstre ikke støtter et mulig byråd med Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet og fikk følgende svar:

– Ap og SV er konservative. De er ikke villige til å se på ny organisering av det offentlige for å gjøre tjenestene bedre. Bindingene til LO og Fagforbundet er til hinder for nytenkning og nødvendige reformer. Ap har i tillegg aldri vært noe miljøparti, og har sammen med Frp stemt for nedbygging av viktige grøntområder, spesielt i Groruddalen. Det er på grunn av Ap og SVs politikk at Venstre ikke kan samarbeide med dem i byråd. Når de er enige med oss i enkeltsaker, stemmer vi selvfølgelig sammen. Gjennom tøffe budsjettforhandlinger har vi fått igjennom mye av politikken vår de siste årene. Blir vi større, får vi gjennom enda mer.

Kjell Veivåg er Venstres ordførerkandidat i Oslo

Kjell Veivåg er Venstres ordførerkandidat i Oslo
Foto: Sveinung Bråthen

Og i spørsmålet om hvilken ordfører Venstre støtter, fikk Pål fra Sagene klart svar:
– Venstre har sin egen ordførerkandidat, og han heter Kjell Veivåg.

Les hele nettmøtet her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**