Ordførervalget i Levanger

I et avisinnlegg tar Venstres Helge Bakken til orde for at Venstres Annikken Kjær Haraldsen (bildet) bør bli Levangers neste ordfører.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Annikken Kjær Haraldsen

Foto: Fotograf Hattrem

I et saklig og greit innlegg om ordførervalget i Levanger skriver Ole Jørstad at det er feil å diskutere rutine/erfaring og kjønn som de mest tungtveiende argumenter. En bør heller se på hvem som trer fram som den naturlige lederen i valgkampen, skriver Ole Jørstad.
I Levanger kommune har verken politikere, administrasjon eller den jevne mann og kvinne spilt særlig godt på lag i lange tider. Det vi velgere i første omgang kan gjøre , er å bidra til et skifte av topp-politikere.
Jeg vil derfor flytte diskusjonen over på en arena som Ole Jørstad kjenner godt, og som til en viss grad kan sammenlignes med den politiske scenen. Det er lagidretten med lagbygginga som det sentrale. Her gjelder det å finne den rette kapteinen på samme måten som kommunen skal finne den beste ordføreren. Jeg tviler sterkt på om Ole Jørstad vil sette inn et nyinnkjøpt ubeskrevet blad på kapteinplassen ? De som i en årrekke har spilt på det jevne uten å ha greid å løfte laget, er vel heller ikke spesielt god kapteinsemner ?
Når det gjelder valg av kjønn, bør det i mange tilfeller ikke spille noen rolle. Men i Levanger kommune er det et klart overtall av menn i den politiske og den administrative ledelsen, og de har en tendens til å tenke likt i mange tilfeller. Det behøver ikke alltid å falle heldig ut. En kvinnelig aktør vil kunne tenke andre og nye tanker.
Ole Jørstad avslutter sitt innlegg med å slå et slag for Hans Heierås som ordfører. Ikke uventet. Like lite som det er uventet at undertegnete vil anbefale Annikken Kjær Haraldsen(bildet) med erfaring både fra fylkestinget og kommunestyret.

Helge Bakken
Venstre i Levanger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**