Sigdal må satse mer på frivillige organisasjoner

– Senterpartiet bommer når hovedutvalgsleder Gunhild Aaby Albjerk skriver i Bygdeposten at Sp vil støtte lag og foreninger heller enn å dele ut kultur- og idrettsspris til noen få, sier Venstres ordførerkandidat Runolv Stegane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Stegane reagerer på at Sp prøver å få det til å se ut som om Venstres forslag om å gi kultur-og idrettstipend til lovende ungdommer og å dele ut en kulturpris for å spisse innsatsen, står i motsetning til bred satsing på samarbeid mellom kommunen og frivilige lag og organisasjoner.

– Frivillig barne-og ungdomsarbeid sparer kommunen for store utgifter til forebyggende arbeid. Venstre vil gi dem som utfører gratisarbeid et viktig håndslag. Det er ingen motsetning mellom slik satsing og Venstres forslag om å innføre kulturpris og kultur -og idrettstipend for ungdom, sier Venstres ordførerkandidat Runolv Stegane.

Venstre har gjennom mange år arbeidet for å øke bevilgningene til frivilig arbeid i Sigdal. Ved budsjettbehandlinga i fjor ble støtten til idretten økt med 100.000 kroner etter at Venstre foreslo en økning med kr. 160.000. I kommende valgperiode vil Venstre arbeide offensivt for å bedre kåra for lag og foreninger.

– Vi må gi bedre vilkår til utøvere innen kultur/idrett og frivilig innsats i f.eks. 4H, sang, musikk og idrettslag. Når Venstre foreslår å spisse dette med en årlig utdeling av kulturpris og kultur- og idrettstipend for ungdom, er dette et naturlig og positivt forslag som det nye kommunestyret bør følge opp, sier Runolv Stegane.

Kultur-og idrettsstipend

Kulturpris

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**