Vi kan få til rimelige bussbilletter!

I Adresseavisen den 27. august går fylkespolitiker Yngve Brox (H) ut og varsler at det kan bli en økning av billettprisene på bussen når fylkeskommunen fra nyttår overtar ansvaret for kollektivtrafikken. Venstre deler Brox’ bekymring, fordi vi vet at rimelig kollektivtrafikk er avgjørende for om vi kan få nye buss-og trikke-passasjerer. Poenget er faktisk ikke bare å holde på de passasjerene som allerede reiser kollektivt, men å få nye grupper som ser buss og trikk som et tjenlig tilbud!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Elisabeth

Foto: NN

Vi går inn for lavere priser på kollektivtrafikken, og vi vil derfor vurdere alle løsninger som kan bidra til dette. Vi er enig med Brox som vil gå inn for anbud på kollektivtrafikken, fordi vi tror at en konkurranse mellom ulike tilbydere kan gi oss et kollektivtilbud som både er billigere å drive, men ikke minst også mer miljøvennlig. Det er vanskelig å forstå Arbeiderpartiet som er villig til å gå for en dårligere løsning (høyere pris) for å holde på prinsippet om at det bare er det offentlige som kan utføre jobben. Private må få muligheten til å delta, men det er til sist et offentlig ansvar at vi får en god kollektivtrafikk.

Samtidig innser vi at anbud ikke er det eneste som skal til, at det også må penger til fra fylkeskommunen. Penger brukt til kollektiv, vil gi en bedre løsning for publikum, det vil spare miljøet og det vil også kunne spare inn midler til ytterligere veibygging. Dette innser også Yngve Brox, men spørsmålet mitt er hvor han har tenkt å ta pengene fra? Tidligere i valgkampen har han vært svært tydelig på at Høyre ikke ønsker å skaffe inntekter til kollektivtrafikken gjennom bompenger eller rushtidsavgift. Han har også lovt millioner til veisatsing, noe som betyr at det blir lite igjen til kollektiv innenfor eksisterende budsjettrammer.

Venstre vil oppfordre alle partier på fylkestinget til å være åpne for nye løsninger slik at vi får en billigere og bedre kollektivtrafikk. Dette innebærer at Arbeiderpartiet bør revurdere sitt standpunkt i forhold til bruk av anbud, og at både Ap og Høyre må se på om det finnes bompenge-løsninger de kan være med på. For miljøets skyld.

Elisabeth Paulsen
1.kandidat Sør-Trødelag Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**