Mobbfritt valg?

Øystein Løvli tar et oppgjør mot mobbing av offentlige personer i media. Løvli er kanddat til kommunestyret i Målselv.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Venstre har en grunnideologi som sier “personlig frihet og sosialt ansvar”. Dette innebærer at ethvert individ skal ha frihet og rettighet til å ha sine egne meninger, ha sin egen tro, leve ut sine egne drømmer og bruke sin kreativitet til å skape det man måtte ønske samtidig som man viser toleranse og respekt for andre. Normale demokratiske rettigheter vil vel de fleste si. Men er det slik?
En forutsetning for denne rettigheten er at man faktisk kan gjøre dette uten at omverdenen kaster seg over deg og forteller hvor feil du tar! Eksemplene har vi fra barne- og ungdomstiden hvor man blir mobbet for å ha feil meninger, feil interesser, feil klær osv, til den offentlige mobbingen av enkeltpersoner i media man stadig ser. Offentlige personer kan jo omtrent ikke si noe feil eller kontroversielt før media fylles med meningsytringer som ofte er direkte mobbing og personangrep. Det siste tydelige eksempelet er den mediastormen som var rundt noe så uskyldig som at vår prinsesse tror på engler..! Selv om det handlet om mer enn bare hennes tro, så viste mange av uttalelsene i media en grunnleggende mangel på respekt for hennes tro og meninger.

Poenget mitt er at hvis man skal lære barna hvor viktig det er å respektere andres meninger, så nytter det lite at de daglig læres opp til det motsatte i media. Jeg tror heller ikke de unge fristes til å tiltre offentlige posisjoner i fremtiden når man ser det kjøret enkelte utsettes for.
Her har politikere et særlig ansvar i disse valgkamptider. La oss diskutere saker uten å ty til personangrep og mobbing!

All honnør til de som setter kampen mot mobbing på dagsordenen. Prosjektet Mobbfri Zone i Balsfjord er et glimrende initiativ som med rette har fått mye plass i lokalpressen. Målselv Venstre vil støtte prosjektet ved å anskaffe deres blå armbånd til våre politikere, og vi oppfordrer herved andre partier om å gjøre det samme.

Øystein Løvli
Målselv Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**