Mer til dem som trenger det mest

Et velferdssamfunn måles etter hvordan vi tar vare på de svakeste. I Østfold og Norge er det ikke lenger viktigst å gi mer til alle, men å hjelpe enkeltmennesker som trenger det skriver Ulf Trenum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Ulf Trenum

Ulf Trenum

Det finnes resurssvake mennesker/familier i Østfold, og fattigdom synes i stor grad å gå i arv. Venstre vil bryte dette mønsteret ved styrket innsats på to områder. Først og fremst ved at barna skal få en bedre start på voksenlivet enn det foreldrene fikk. Og ved at foreldrene skal bli selvhjulpne på inntekt fra eget arbeid . De som ikke makter det skal likevel være sikret et sted å bo og en "trygd" til å overleve på.

Et velferdssamfunn måles etter hvordan vi tar vare på de svakeste. I Østfold og Norge er det ikke lenger viktigst å gi mer til alle, men å hjelpe enkeltmennesker som trenger det. I tråd med dette har Venstre på Stortinget så sent som i våres lagt fram flere forslag som vil bidra til en effektiv fattigdomsbekjempelse. Det gjelder bl.a. forsøk med borgerlønn/garantert minsteinntekt, gratis tannhelse for enkeltgrupper, økt satsing på rusomsorg og flere tiltaksplasser for mennesker som har problemer med å komme inn i arbeidslivet.

Spesielt viktig er det å sørge for at mennesker uten bosted får en bedre tilværelse, og Venstre har særlig tro på flere akuttplasser for mennesker med rus- og psykiske problemer samt en ordning med varig botilbud for vanskeligstilte.

Venstre vil heve minstepensjonen og vil at skattesystemet skal ha et høyt bunnfradrag, noe som kommer de med lave inntekter til gode; en sosial og rettferdig skattepolitikk.

Ulf Trenum
Fylkestingkandidat
Østfold Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**