Vellykket sykkelaksjon i Hurum

Geir Stave fra Verket med flere arrangerte sykkelaksjon fra Klokkarstua til Sætre i går ettermiddag. Ca 60 syklister demonstrerte for flere gang- og sykkelveier i Hurum.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Vi nærmer oss Sætre

Foto: Finn Dale Iversen

Den 7 km lange sykkelturen foregikk uten større problemer. Geir Stave med venner hadde gjort et solid planleggingsarbeid. Skilt var satt opp for å gjøre bilister oppmerksomme på aksjonen, som også var annonsert i media på forhånd. Naturlig nok ble det noe kødannelse, men det var bare et par bilister som tok hornet fatt. Et par bilister la seg dog innimellom syklistene, men ellers gikk det greitt.

På vei mot Sætre

Foto: Finn Dale Iversen

NRK Østafjells fulgte aksjonen og gjorde opptak til kveldens sending kl.20.45. Lokalavisen tok imot syklistene i Åsveien, mens Drammens Tidende glimret med sitt fravær.

Ved ankomst i Åsveien vanket det ferske boller bakt av Vivi på Landbakeriet og nypresset eplemost fra Eplegården. Mat og drikke ble sponset av Hegna Transport. Boller og eplemost gikk ned på høykant, ikke minst blant de yngste av aksjonstene. De to store sykkelflaggene ble heist. – De skal minne kommunestyrerepresentantene på at vi krever gang- og sykkelvei rundt hele Hurum, sa Geir Stave, som er 4. kandidat på Venstres liste.

Sistemann i kortesjen

Foto: Finn Dale Iversen

– Vi har syklet en distanse på 7 km. Om et par år åpner en ny videregående skole i Åsveien og mange ungdommer vil da sykle fra Klokkarstua til Sætre. La oss sette som vårt første mål at det blir bygd en gang- og sykkelvei hit til skolen er ferdig. Sjekk hvilke partier som har utbygging av gang- og sykkelveier på programmet før valget, sa Stave. Han oppfordret samtidig alle om stadig å etterspørre gang- og sykkelveier hos kommunestyrerepresentanene.

Geir Stave krever ny gang- og sykkelvei til Sætre innen åpningen av videregående skole

Foto: Finn Dale Iversen

Stave og familien flyttet til Hurum fra Oslo for et par år siden for å finne det gode liv. – Hurum er Norges flotteste kommune å bo i, vi er en kommune folk flytter til og ferierer. Vi er en kommune hvor folk trives, men utrolig nok – å sykle i Hurum er en ren suicidal-sport. Det er 80 kilometers fartsgrense på smale, svingete og humpete veier, sa Stave i sin appell.

Se nyhetsklipp fra NRK Østafjells her.


Lederen i Røyken og Hurums Avis 30.aug er viet sykkelsaksjonen. I lederen står det blant annet:

“De myke trafikanters aksjon
I går ettermiddag var det en stor sykkelaksjon i Hurum …
De myke trafikantene har på denne måten meldt fra i valgkampen om hva de mener om sykkel- og gangstiene i vårt distrikt – eller mangel på sådan. Situasjonen er uholdbar, mener syklistene. Aksjonen er på sin plass. Det er bare å ta seg en runde langs veiene i våre to kommuner, så ser man fort hvor farlig det kan være å ferdes for syklistene. Mange steder er det korte strekninger med sykkel- og gangvei, men det er et sterkt behov for en utbygging av disse og nye strekninger mange steder – ikke minst i tilknytning til tettsteder, der mange ferdes på sykkel – blant annet når de skal til og fra skole og fritidsaktiviteter – eller til jobb for den saks skyld.

…Uansett er aksjoner som den vi så mellom Klokkarstua og Sætre en fin markering. Den minner velgerne om den uakseptable situasjonen når det gjelder sykkel- og gangstier i Røyken og Hurum, og den kan bidra til å vekke lokalpolitikerne som sikkert kan gjøre enda mer for at det bevilges mer penger til slik veibygging”.

Sykler

Foto: Finn Dale Iversen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**